Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Muğla | Deniz Çekildi 3.500 Yıllık Kral Yolu Gün Yüzüne Çıktı

Deniz Çekildi 3.500 Yıllık Kral Yolu Gün Yüzüne Çıktı

Bodrum Gümüşlük’te deniz çekilince 3.500 yıllık Kral Yolu ortaya çıktı! Myndos antik kentine ulaşımı sağlayan taş yol, turistlerin ilgisini çekti.

Bodrum Gümüşlük’te deniz çekilince 3.500 yıllık Kral Yolu ortaya çıktı! Myndos antik kentine ulaşımı sağlayan taş yol, turistlerin ilgisini çekti.

Deniz Çekildi 3.500 Yıllık Kral Yolu Gün Yüzüne Çıktı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük Mahallesi'nde, Tavşan Adası'na kadar uzanan tarihi sur yolları, deniz seviyesinin düşmesiyle tekrar gün yüzüne çıktı. Halk arasında “Kral Yolu” olarak bilinen ve 3 bin 500 yıl önce Myndos kentine ulaşımı sağlayan antik yol, ortaya çıkışıyla hem arkeologların hem de turistlerin ilgisini çekti. Dron ile havadan görüntülenen tarihi yol, bölgenin kültürel mirasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Kral Yolu’nda Tarihi Keşif

Deniz seviyesinin çekilmesiyle belirginleşen taş döşemeli yol, Bodrum’a gelen yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi gördü. Ziyaretçiler, antik Myndos’un izlerini takip ederek bu eşsiz mirasın üzerinden yürüyüş yapma fırsatı yakaladı. Bazı turistler, Kral Yolu’nda hatıra fotoğrafları çektirirken, bölgenin tarihi dokusunu ve mistik atmosferini yakından deneyimledi. Uzmanlara göre Kral Yolu, antik dönemde Myndos’a ulaşımı sağlayan en önemli güzergâhlardan biri olarak kullanılmış ve bugün arkeolojik ve turistik değeri ile öne çıkıyor. Tarihçiler ve arkeologlar, bölgenin korunması ve tanıtılması için farkındalık çalışmalarının artırılması gerektiğini vurguluyor. Bölgedeki değişimi yakından takip eden Müjdat Sungur, yıllardır bu bölgede bulunduğunu ve deniz seviyesinin bu denli çekilmesiyle farklı bir manzarayla karşılaştığını belirtti. Sungur, "Bu bölgede teknem vardı, kürek çekerek bu ada etrafından geçerdim. Su çekildiği için bunu yapmak mümkün değil" diyerek, bölgedeki değişimin somut bir göstergesi olduğunu dile getirdi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız