Mersin İdman Yurdu, sosyal medyada yaptığı açıklamada, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hakan Sefa Çakır ve yönetim kurulu üyeleriyle yapılan görüşmede, deplasman konaklama ve ulaşım giderlerinin karşılanacağı yönünde söz verildiğini ancak bu taahhüdün yerine getirilmediğini duyurmuştu. Kulüp, “Kulübümüze verilen sözler karşılıksız bırakılmıştır. Bu tutum, şehrin en köklü spor camiasına karşı kabul edilemezdir. Yeni Mersin İdman Yurdu'na verilen sözlerin tutulmaması yalnızca kulübümüze değil, tüm camiamıza ve Mersin sporuna yapılmış bir saygısızlıktır. Şehir adına sorumluluk üstlenen kurumların, beyanlarının arkasında durması; ciddiyet, güvenilirlik ve kurumsal itibar açısından zorunluluktur” ifadelerini kullanmıştı.
“Mersin İdman Yurduna Sahip Çıkmaya Çağırdık”
Açıklamaların ardından MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, yazılı basın açıklaması yaptı. Çakır açıklamasında iddiaların eksik ve yanlış bilgiler içerdiğini belirtti. Hakan Sefa Çakır Mersin İdman Yurdu’nu Mersin’in tarihi ve ortak değeri olarak gördüklerini vurguladı. Başkan Çakır, “26 Kasım 2025 tarihinde, sosyal medyada Yeni Mersin İdman Yurdu Yönetim Kurulu tarafından yapılan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Mersin İdman Yurdu'na desteği ile ilgili eksik ve yanlış bilgiler içeren açıklamaları bizleri üzmüştür. MTSO olarak, Mersin İdman Yurdu kulübümüzü, her zaman Mersin’in tarihi ve ortak değeri olarak görmekteyiz. Kulübümüzün güçlenmesi, her Mersinli gibi bizleri de mutlu eder. Bu amaçla, her sezonda olduğu gibi, 2025 – 2026 sezonunda da Oda Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından bireysel olarak 3 milyon TL’yi aşan destek verilmiştir. MTSO üyeleri olarak, her zaman olduğu gibi, bu sezon da, bireysel olarak destek vermeye devam ettik ve edeceğiz. Bunun yanında, tüm MTSO Meclis ve Meslek Komite üyelerimizi bireysel anlamda bağışta bulunmak, kombine bilet almak gibi desteklerle Mersin İdman Yurduna sahip çıkmaya çağırdık.” dedi.

Antalya'da Üvey Evlat Muamalesi Görüyor! Yunanistan'da 2 Buçuk Kat Tüketiliyor
“Bireysel Desteklerimiz Devam Edecek”
MTSO’nun kurumsal olarak spor kulüplerine doğrudan nakdi yardım yapmasının yasal olarak mümkün olmadığını hatırlatan Çakır, “Bireysel desteklerimiz devam edecek olsa da, kurumsal anlamda tabi olduğumuz 5174 sayılı Yasanın, Odaların spor kulüplerine nakdi yardım yapması ve para aktarmasına izin vermediği konusu MİY yönetiminin Odamıza yaptığı ziyarette kendilerine iletilmiştir. Ayrıca, Yönetim Kurulu üyelerimizce, bireysel olarak verileceği taahhüt edilen Muş deplasman desteği de MİY Yönetim Kurulunca reddedilmiş ve bu durumun sanki MTSO destekten kaçıyor gibi lanse edilmesi de etik bir davranış olmamıştır” şeklinde konuştu.
“Takımımızın Yanında Olmaya Devam Edeceğiz”
Çakır, açıklamasında Mersin iş dünyasının her zaman kulübe destek verdiğini vurgulayarak, “Mersin iş dünyası takımına destek vermekten geri kalmamıştır. Mersin İdman Yurdu bir zümrenin değil, tüm Mersin’in takımıdır. Hepimizin sahip çıkması gerekmektedir. Bundan dolayı, Mersin İdman Yurdu yönetiminden, suçlayıcı, tehdit edici ve kenti ayrıştırıcı bir dil değil, Mersin İdman Yurdu gibi bir değerimizi yüceltecek ve herkesin sahip çıkacağı, birleştirici bir dil kullanmasını bekliyoruz. MTSO ailesi olarak, tüm üyelerimizle takımımızın yanında olmaya devam edeceğimizi kamuoyuyla paylaşırız.” İfadelerini kullandı.