Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
22°
Akdeniz Gerçek | Manavgat | Manavgat Belediyesi Davasında Karar Günü! Niyazi Nefi Kara: "Adım Kullanılmış"

Manavgat Belediyesi Davasında Karar Günü! Niyazi Nefi Kara: "Adım Kullanılmış"

Manavgat Belediyesi'ne yönelik açılan davanın karar duruşması başladı. Görevden uzaklaştırılan Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara savunma yaptı.

Manavgat Belediyesi'ne yönelik açılan davanın karar duruşması başladı. Görevden uzaklaştırılan Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara savunma yaptı.

KAYNAK: DHA
Manavgat Belediyesi Davasında Karar Günü! Niyazi Nefi Kara: "Adım Kullanılmış"

Antalya'nın Manavgat ilçesinde geçtiğimiz yıl nisan ayında Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan Manavgat Belediyesi'ne yönelik "yolsuzluk", "rüşvet" ve "irtikap" soruşturmasında nihai aşamaya gelindi.

Soruşturma kapsamında tutuklanan ve görevinden uzaklaştırılan Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ile belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve iş insanlarının da aralarında bulunduğu 41 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması Manavgat 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

31 Yıldan 69 Yıla Kadar Hapis Cezası Talebi

Manavgat 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede; Manavgat Belediyesi içinde çıkar amaçlı suç örgütü kurulduğu, örgütün yöneticiliğini de Niyazi Nefi Kara'nın yaptığı belirtilerek, Kara'nın, kamu gücünü kullanarak bir araya getirdiği kişilerle 'suç örgütü kurmak', 'rüşvet almak', 'zimmet' ve 'irtikap' suçlarının birincil sorumlusu olduğu öne sürüldü. Ayrıca Niyazi Nefi Kara hakkında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'rüşvet', 'irtikap' gibi 6 ayrı suçtan toplam 31 yıldan 69 yıla kadar hapis, diğer sanıklar hakkında ise çeşitli hapis cezaları istendi.

Savcı 8 Kişi İçin Tutuklama Talep Etti

Niyazi Nefi Kara, belediye başkan yardımcıları Mehmet Engin Tüter ve Sıla Ceyhan Berkaya, Kara'nın yeğeni Hüseyin Cem Gül ve müteahhit Mesut Kara'nın tutuklu yargılandığı davanın karar duruşması, Manavgat 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülmeye başlandı.

Duruşmada, 5'i tutuklu 41 sanık ile şikayetçiler, taraf avukatları ve sanıkların yakınları hazır bulundu. Savcı, sanıklardan Buğlem Ş., Demir D., İlker G., Zafer K., Mehmet Ç., Okan K., Cem Ç. ve Mehmet T.'nin tutuklanmasını istedi.

"Beyanlara mı, Devlet Tapusuna mı İnanıyorsunuz?"

Karar duruşmasında savunma yapan Niyazi Nefi Kara, iddianamede 'rüşvet' olarak geçen ev konusunda, "Evimin parasını kendim çalışarak, alın terimle ödedim. Beyanlara mı yoksa devletin tapusuna mı inanıyorsunuz?" diye konuştu.

"Adım Kullanılmış, Bunu Görüyorum"

Sanıkların kendi ismini kullandığını iddia eden Kara, "Benim adım kullanılmış, bunu görüyorum. İfade verenler tahliye olmak için her şeyi söyledi. 4 tanık dinledik, benim adım bile geçmedi. Orçun Veysel K.'nin tanık olarak mahkemeye getirilmemesi adaleti eksik bırakıyor. Adalete güveniyorum. Vicdanım rahat, çocuklarımın yüzüne rahatlıkla bakıyorum. Sizlerin de adaleti vicdanı yerine getireceğinize inanıyorum" dedi.

Duruşmada Niyazi Nefi Kara'nın avukatları da savunmalarında, dosyadaki suçlamaların soyut olduğunu, hiyerarşi olmadığını, örgüt suçunun şartlarının oluşmadığını kaydetti ve tahliye ile beraat talep etti.

Verilen aranın ardından duruşmada diğer sanıkların da savunmaları alınmaya başlandı.

Karar duruşması devam ediyor.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız