Akdeniz Gerçek | Videolar | Manavgat | Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Yangınlarından Manavgat’ın 5. Yıl Dönümü

Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Yangınlarından Manavgat’ın 5. Yıl Dönümü

6 can kaybı, 60 bin hektar kayıp… Türkiye tarihinin en büyük orman yangınlarından biri olan Antalya Manavgat yangınının üzerinden 5 yıl geçti.

6 can kaybı, 60 bin hektar kayıp… Türkiye tarihinin en büyük orman yangınlarından biri olan Antalya Manavgat yangınının üzerinden 5 yıl geçti.

Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Yangınlarından Manavgat’ın 5. Yıl Dönümü
KAYNAK: Ulaş Kökçe

Türkiye’nin hafızasına kazınan ve Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangınlarından biri olarak kayıtlara geçen Antalya Manavgat yangınının üzerinden tam 5 yıl geçti.

Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Yangın Felaketinde 5 Yıl Geride Kaldı

Antalya'da, 28 Temmuz 2021 tarihinde başlayan ve kısa sürede rüzgarın da etkisiyle yayılan dev alevler Manavgat başta olmak üzere Akseki, Alanya ve Gündoğmuş ilçelerindeki 44 mahalleyi doğrudan etkilemişti.

Toplamda 6 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin evsiz kaldığı ve yaklaşık 60 bin hektar orman alanının yok olduğu büyük felaketin 5. yıl dönümünde bölgede hayat yeniden normale döndü.

Manavgat'ta Neler Değişti?

Yangının ardından TOKİ tarafından afetzedeler için 1284 konut ve köy evinin yanı sıra üreticiler için 600 ahır tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi.

Ayrıca yangında zarar gören 60 bin hektarlık alanın tamamının 5 yıllık süreçte yeşil örtüsüne kavuşması için çalışmalar yapıldı. Orman Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından 5.1 milyon fidan toprakla buluşturuldu.

Manavgat Belediyesi: "Büyük Orman Yangınının Acısını ve Bıraktığı İzleri Unutmadık"

Manavgat Belediyesi, bu tarihi günde, "Bazı günler vardır insanların unutamayacağı. 28 Temmuz 2021 Manavgat için bu tarihlerden biri. Manavgat’ta yaşadığımız büyük orman yangınının acısını ve geride bıraktığı izleri unutmadık" şeklinde paylaşım yaptı.
 

Muhittin Böcek: "Allah Bir Daha Böyle Büyük Acılar Yaşatmasın"

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan ve görevinden uzaklaştırılan Başkan Muhittin Böcek de Manavgat yangın felaketinin 5. yıl dönümünde sosyal medyadan paylaşım yaptı. Böcek, "Beş yıl önce Manavgat’ta yaşadığımız büyük yangının acısını hala unutmadık. O günlerde devletimizin tüm kurumlarıyla, belediyelerimizle ve vatandaşlarımızın dayanışmasıyla yaraları birlikte sarmaya çalıştık. Yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, o günleri yaşayan tüm hemşehrilerime bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah ülkemize ve milletimize bir daha böyle büyük acılar yaşatmasın" dedi.


 

Bakan Kurum'dan Manavgat Yangını Paylaşımı

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajda, "Yüreğimize ateş düşüren Manavgat yangınının 5. yılı. 6 vatandaşımızı rahmetle anıyorum. Devlet olarak yaraları sardık" ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız