Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
23°
Akdeniz Gerçek | Magazin | Bekir Aslan ve İrfan Değirmenci Serbest Bırakıldı

Bekir Aslan ve İrfan Değirmenci Serbest Bırakıldı

Kadıköy'de düzenlenen TİP etkinliğine yapılan polis müdahalesi sonrası gözaltına alınan gazeteci İrfan Değirmenci ile birlikte toplam 42 kişi serbest bırakıldı.

Kadıköy'de düzenlenen TİP etkinliğine yapılan polis müdahalesi sonrası gözaltına alınan gazeteci İrfan Değirmenci ile birlikte toplam 42 kişi serbest bırakıldı.

Bekir Aslan ve İrfan Değirmenci Serbest Bırakıldı

Kadıköy'de düzenlenen TİP etkinliğine yapılan polis müdahalesi sonrası gözaltına alınan gazeteci İrfan Değirmenci ile birlikte toplam 42 kişi serbest bırakıldı. Değirmenci, kendisine yöneltilen suçlamayı sosyal medyada paylaştı.

TİP'in Yoğurtçu Parkı Buluşmasına Müdahale

Türkiye İşçi Partisi (TİP) tarafından İstanbul Kadıköy’deki Yoğurtçu Parkı’nda gerçekleştirilen “Haziran Buluşması” etkinliğine dün polis müdahalesi yapıldı. Müdahale sırasında konuşmacılar arasında yer alan gazeteci İrfan Değirmenci ve geçtiğimiz günlerde gözaltına alınıp serbest bırakılan sosyal medya fenomeni Bekir Aslan (Basel) dahil olmak üzere 42 kişi gözaltına alındı.

13 Kişi Hakimliğe, 29 Kişi Savcılığa Sevk Edildi

Gazeteci Fatoş Erdoğan’ın aktardığına göre, gözaltına alınanlardan 13 kişi, aralarında Değirmenci'nin de bulunduğu şekilde Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Bu kişiler sorgularının ardından serbest bırakıldı. Gözaltındaki gazeteci Ertuğrul Albayrak da X hesabından serbest bırakıldığını duyurdu.

Suç: “Nerdesin aşkım?” Diye Bağırmak

İrfan Değirmenci, serbest bırakıldıktan sonra X hesabından yaptığı paylaşımda, kendisine isnat edilen suçlamayı şu ifadelerle aktardı:

“İçeride bize isnat edilen suç: ‘Nerdesin aşkım?’ diye bağırmış olmaktı. Suçumuz aşkımızı aramakmış meğer bizim de… Varlığımız kriminalize edilemez. Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz.”

İrfan Değirmenci Kimdir?

İrfan Değirmenci, 3 Kasım 1977 tarihinde Ankara’da doğmuş, Türk gazeteci, televizyon sunucusu, yazar ve siyasetçidir. Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olan Değirmenci, meslek hayatına üniversite yıllarında başlamıştır. NTV, Kanal D, CNN Türk ve FOX TV gibi ana akım medya kuruluşlarında muhabirlik ve haber sunuculuğu yapmış; özellikle Kanal D’de sunduğu “İrfan Değirmenci ile Günaydın” programıyla geniş kitlelerce tanınmıştır. 2017 yılında anayasa referandumu sürecinde sosyal medya üzerinden “hayır” oyu vereceğini açıklaması sonrası Kanal D'den kovulmuştur. Bu gelişmenin ardından kısa bir süre Halk TV'de program sunmuş, daha sonra aktif siyasete katılarak Türkiye İşçi Partisi’ne (TİP) üye olmuştur. 2023 genel seçimlerinde TİP’in İzmir milletvekili adayı olmuş ancak seçilememiştir. 2016 yılında yayımladığı “Bir Uyuyup Uyanalım” adlı kitabıyla yazarlık kariyerine adım atan Değirmenci, özellikle ifade özgürlüğü, adalet ve halkın haber alma hakkı konularında duyarlılığı ile tanınmaktadır. Günümüzde siyasal mücadelesine TİP çatısı altında devam etmekte, sosyal medya üzerinden aktif olarak halkla iletişim kurmaktadır.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız