Ressam Cemalettin Timur’un doğayı zaman, bellek ve mekân ekseninde yeniden yorumladığı “İzdüşümü” sergisi, 24 Nisan 2026 Cuma akşamı düzenlenen görkemli bir kokteylle kapılarını açtı. Özgür Manici Sanat Galerisi’nde gerçekleşen açılışta yaşanan yoğunluk, kentin sanat ajandasındaki hareketliliği bir kez daha gözler önüne serdi.

Petrogliflerden Çağdaş Peyzajlara
1948 Silifke doğumlu olan ve uzun yıllar sürdürdüğü öğretmenlik mesleğinin ardından sanata yönelen Cemalettin Timur, Türk resim sanatında petroglifleri çağdaş yorumlarla buluşturmasıyla tanınıyor. Sanatçı bu yeni sergisinde, doğayı sadece bir manzara olarak değil; toprağın dokusunu, gökyüzünün sonsuzluğunu ve bitki örtüsünün ritmini merkeze alan düşünsel bir yolculuk olarak sunuyor.

Sanatın Yeni Merkezi: Özgür Manici Sanat Galerisi
Serginin ev sahibi olan ve sanatçı-eğitimci Özgür Manici tarafından kurulan galeri, Konyaaltı’nın kültürel dönüşümünde stratejik bir rol üstleniyor. Bir sergi alanı olmanın ötesinde düşünsel bir üretim merkezi kimliği taşıyan mekân, “İzdüşümü” ile Antalya’nın kültürel hafızasına nitelikli bir katkı sunuyor.

Ziyaret İçin Son Gün 8 Mayıs
Antalya’nın turizm kimliğinin yanına sanatın kamusal ve düşünsel derinliğini ekleyen sergi, doğanın sadece görülen değil, hatırlanan bir alan olduğunu keşfetmek isteyenleri bekliyor. Cemalettin Timur’un çok katmanlı eserleri, 8 Mayıs 2026 tarihine kadar ziyaret edilebilir.