Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Kepez | Kepez’de 20. Dönem Fotoğraf Sergisi Kapılarını Açtı

Kepez’de 20. Dönem Fotoğraf Sergisi Kapılarını Açtı

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü’nün geleneksel karma sergisi, Kepez Belediyesi’nin ev sahipliğinde Dokumapark Modern Sanatlar Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü’nün geleneksel karma sergisi, Kepez Belediyesi’nin ev sahipliğinde Dokumapark Modern Sanatlar Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.

KAYNAK: İHA
Kepez’de 20. Dönem Fotoğraf Sergisi Kapılarını Açtı

Kepez Belediyesi’nin kültürel mirası sanatla buluşturan mekanı Dokumapark, 10 Nisan tarihine kadar sürecek anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü’nün 20. dönem mezunlarının eserlerinden oluşan seçki, düzenlenen törenle açıldı. Serginin bu yılki en duygusal yönü ise, Kasım 2025’te genç yaşta hayatını kaybeden bölüm öğrencisi Ömer Özer’in anısına yer verilen eserler oldu. Açılış törenine Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, İbradı Belediye Başkanı Hatice Sekmen ve çok sayıda davetli katıldı.

"Her Kare Bir Hikaye Anlatıyor"

Serginin açılışında konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Büyükkol, fotoğrafın sadece bir görüntü kaydı değil, görünmeyeni görünür kılma çabası olduğunu ifade etti. Büyükkol, "Bu yılki seçkimiz mezunlarımızın özgün çalışmalarından oluşuyor. Eserlerin önemli bir kısmı İbradı’nın tarihi Ormana Köyü’nde gerçekleştirilen teknik gezi sırasında üretildi. Her kare bir duyguyu ve hikayeyi barındırıyor" dedi.

kepezde-20

Başkan Kocagöz: "Genç Sanatçıların Yanındayız"

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Dokumapark gibi özel bir mekanda genç yetenekleri ağırlamaktan gurur duyduklarını belirtti. Sanatın düşünmek ve anlamak olduğunu vurgulayan Başkan Kocagöz, şunları söyledi:

"Genç sanatçılarımızın bu üretimleri, sanatın aynı zamanda düşünmek ve anlamak olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. İbradı Ormana'nın düğmeli evlerinden günümüz teknolojisine kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan bu sergi, aynı zamanda bir vefa duygusunu barındırıyor. Hayatını kaybeden öğrencimiz Ömer Özer'i rahmetle anıyorum. Bu şehirde sanat üreten, düşünen ve sorgulayan her gencin yanındayız."

kepezde-20

Rektör Özkan: "Sanat ve Edebiyat Desteklenmeli"

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ise konuşmasında sanatın bireye nefes aldıran yönüne dikkat çekti. Üniversitelerin farklı renklerin bir araya geldiği yerler olduğunu ifade eden Özkan, şu ifadeleri kullandı:

"Günlük hayatın yoğun temposu içinde sanat bireye nefes aldıran özel bir alan açıyor. Özellikle Ormana Köyü'nde gerçekleştirilen çalışmalar kültürel mirasımızı görünür kılıyor. Günümüzde sanat ve edebiyat daha fazla desteklenmeli. Bu tür etkinlikler toplumun estetik gelişimine katkı sunuyor. Sanata desteğinden dolayı Başkan Kocagöz’e teşekkür ediyorum."

Duygusal Tören ve Plaket Takdimi

Konuşmaların ardından, merhum öğrenci Ömer Özer anısına hazırlanan başarı belgesi ve plaket, Başkan Mesut Kocagöz tarafından ailesine takdim edildi. Rektör Özkan da sanata katkıları nedeniyle Başkan Kocagöz’e teşekkür plaketi sundu. İbradı ve Antalya’nın yerel dokusunu yansıtan eserlerin yer aldığı sergi, 10 Nisan tarihine kadar Dokumapark Modern Sanatlar Galerisi’nde ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız