Akdeniz Gerçek | Kepez | Antalya'nın Çiçekleri Kepez'den: 92 Türden 180 Bin Bitki Üretildi

Antalya'nın Çiçekleri Kepez'den: 92 Türden 180 Bin Bitki Üretildi

Antalya Kepez'de üretilen 180 bin bitki kenti süslüyor. 92 farklı çiçek türü Dokumapark Bahçe Market üzerinden Antalyalılarla buluşuyor.

Antalya Kepez'de üretilen 180 bin bitki kenti süslüyor. 92 farklı çiçek türü Dokumapark Bahçe Market üzerinden Antalyalılarla buluşuyor.

Antalya'nın Çiçekleri Kepez'den: 92 Türden 180 Bin Bitki Üretildi
FOTOĞRAF: Kepez Belediyesi
KAYNAK: Bülten

Antalya’nın Kepez ilçesinde üretilen bitkiler kent geneline yayılıyor. Kepez Belediyesi’nin Atatürk Mahallesi’nde faaliyet gösteren 8 bin 550 metrekarelik Bitki ve Fidan Üretim Tesisi'nde mevsimlik çiçekler ve fidanlar üretiliyor.

Uzman teknik personelin kontrolünde, bilimsel yöntemlerle sürdürülen çalışmalar sonucunda 2026 yılının Ocak ayından bu yana tam 180 bin adet bitki üretildi. Yetiştirilen ürünlerin 12 bin adedi ilçenin parklarına, meydanlarına ve refüjlerine dikildi.

Bütküler Dokuma Bahçe Market ile Satışa Çıkarıldı

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün seçim döneminde duyurduğu 105 proje arasında yer alan Bahçe Market, Dokumapark’ta vatandaşların uğrak noktası haline geldi.

Tesiste üretilen 245 farklı türden 92’si, aracı kurumlar devreden çıkarılarak doğrudan Bahçe Market raflarına taşındı. Akşam sefasından begonvile, cam güzelinden mine çiçeğine, sukulentten kalanşoya kadar onlarca çeşit, piyasaya kıyasla çok daha hesaplı koşullarda satışa çıkarıldı.

Yıl Sonu Hedefi 250 Bin

Üretim hacmini her geçen gün artıran fidanlıkta yılın dört mevsimi hummalı bir mesai yürütülüyor. Sulama, şaşırtma ve budama aşamaları titizlikle planlanan fideler, dikim olgunluğuna erişene kadar sürekli bakım altında tutuluyor. Tesis, 2026 yılı sonuna kadar toplam üretim sayısını 250 bine ulaştırmayı hedefliyor.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız