Hatay’ın Kumlu ilçesi Gökçeoğlu Mahallesi’nde ikamet eden Hüseyin ve Halime Ümüt çiftinin 8 yıl önce 7 aylıkken dünyaya gelen evlatları Ömer Ümüt, doğumundan kısa süre sonra gözlerindeki katarakt sorunuyla yüzleşti. Ailenin fark etmesi üzerine hastaneye götürülen minik Ömer'e "konjenital katarakt" (doğumsal katarakt) teşhisi konuldu. Bölgedeki hastanelerin yetersiz kalması üzerine Adana’ya sevk edilen Ömer, ilk ameliyatından sonuç alamadı ve görme kabiliyetini kazanamadı. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle tedavisi yarım kalan aileye hayırseverler el uzattı.

Ankara'da Kritik Ameliyat Gerçekleşti
8 yıldır dünyayı karanlıkta tanıyan Ömer'in durumunu öğrenen hayırsever vatandaşlar, aileye ulaşarak Ankara'daki özel bir hastanede ameliyat edilmesini sağladı. Başarılı geçen operasyonun ardından 3 aylık tedavi ve kontrol sürecine giren minik Ömer'in gözündeki dikişlerin alınacağı gün sabırsızlıkla bekleniyor.
"En Çok Annemi Görmek ve Ekip Ekmek Almaya Gitmek İstiyorum"
Ameliyat sonrası duygularını paylaşan ve en büyük arzusunun annesinin yüzünü görmek olduğunu ifade eden Ömer Ümüt, "Gözüm açılınca en çok annemi görmek istiyorum. Fırına gidip tek başıma ekmek alacağım. İleride askere gitmeyi çok istiyorum. Gözlerim açılacağı için çok mutluyum" dedi.

"8 Yıldır Her İhtiyacını Ben Karşılıyordum, Şimdi Dünyalar Benim Oldu"
Evladının 8 yıllık mücadelesinde bir an olsun yanından ayrılmayan anne Halime Ümüt ise mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi:
"Ömer erken doğdu ve İskenderun'da kuvöze alındı. Gözündeki sorunu fark edince hastane hastane dolaştık. Adana'da yapılan ilk ameliyat maalesef başarılı olmadı. 8 yıldır görmüyordu; yemeğini ben yediriyor, tuvalete ve banyoya ben götürüyordum. Ankara'daki bu ameliyat bize umut oldu. İnşallah oğlum artık görecek, başka hiçbir şey istemiyorum."
