Muratpaşa Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısı olaylı geçti. Çallı’daki parkta yapılacak yeni proje ile büfesi kaldırılacak olan Selim Ekiz’in itirazları üzerine gerginlik yaşandı, Belediye Başkanı Evcilmen ve CHP’li meclis üyelerine suçlamalarda bulunan büfeci Selim Ekiz güvenlik güçleri tarafından salondan çıkarıldı.

AKP Lİ BULUT POLİSİ ARADI

Daha önce de  büfesine Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve Emlak Müdürü Cebrail Odak’ı suçlayan pankartlar asan Selim Ekiz, salondan çıkmamakta direnirken, AKP’li Belediye Meclisi Üyesi Cihan Bulut’un cep telefonundan polisi arayarak, “ Acele gelin Muratpaşa’da olay var, büfeci darp ediliyor’ şeklinde konuşması gerginliğin iyice artmasına yol açtı.

PARKTAKİ BÜFELER  KALKIYOR

Polisin aranması üzerine Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve CHP’li meclis üyeleri ile AKP’li Cihan Bulut arasında sert tartışmalar yaşandı. Parkta bulunan büfelerin kaldırılmasını öngören İmar Komisyonu raporu AKP gurubu ve CHP’li Cem Balkan’ın ret oylarına karşılık CHP ve bağımsız üye Hasan Kilit’in oylarıyla kabul edildi.

Muratpaşa Belediye  Meclisi'nin Ekim Ayı olağan toplantısı gerçekleşti. Toplantıda 9. maddede yer alan Vatan Bulvarı üzerinde bulunan park alanı içindeki tüm ünitelerin kaldırılmasına ilişkin  görüşmeler yoğun tartışmalara konu oldu.

Toplantı esnasında 9. maddeye sıra geldiğinde Büfe sahiplerinden Selim Ekiz, sesini duyurmak istediğini ifade etti. Ekiz'in konuşmaları bitmeden özel güvenlik ekiplerince dışarı çıkarıldı.

Büfe sahibi Selim Ekiz, salondan apar topar çıkarıldıktan sonra asansör beklerken "Belediyeden davacı olacağım burada derdimizi anlatmak istiyoruz. Ama darp edildik. Şikayetçi olacağım" dedi.

Arbedenin ardından Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen yaptığı meclis konuşmasından "Biz oraya yemyeşil, ışıklı insanların  hoşça vakti geçireceği alan yaratacağız. Bunu yüreklendirin. Büfeler var bunları meclis kararı ile kaldırabilirsek. Tertemiz bir alanda çalışma yapabiliriz. Vatandaşın kullanabileceği tertemiz yemyeşil bir alan yapılacak. Bir belediye 1 trilyon iş yapacak ve kentin kapısına monta edecek. Bittiğinde göreceksiniz oraya şık bir çalışma yapacağız. Başkanımız bir zaman bunu yapmak için uğraştı. Çok şık oldu diye içinizden diyeceksiniz. şimdiden diyorum bunu size" diye konuştu.

AKP Antalya Muratpaşa Meclis Üyesi Cihan Bulut ise "Bu arkadaşlara yer gösterin ekmek parasını kazansın" diyerek karara karşı çıktı. 

9. maddede yeşil alan park yapımı oy çokluğu ile kabul edildi.

Tartışma yaratan bir diğer madde 4. maddedeki görüşmeler oldu.  AKP meclis üyesi Abdullah Işıkhan'ın basına verdiği "Muratpaşa belediyesi okul alanlarına gerekli önemi vermiyor"  ifadelerini Evcilmen yanıtladı.

Evcilemen, bu açıklamayı özellikle mecliste yaptığını belirterek "Elime bir tomar kağıt tutuşturuldu. Işıkhan, okullarla ilgi açıklamalarda bulunmuş ve belediyemizi zan altında bırakan açıklamalar yaptı. Sayın Işıkhan beni hayal kırıklığına uğrattınız. Bu açıklamaların hiç bir şekilde doğruları yansıtmadığını bilmek zorundasın okul alanları ile ilgili bir imar planı sorunu  yoktur. Bütün Muratpaşa okul alanları planlıdır. 1999 yılından önce planlanmıştır. okul alanlarını kamulaştırmak birinci göreviyiş belediyenin. Milli Eğitim Bakanlığı ne için kurulurlar Türkie'nin  eğitim sistemi sorununa müdahil olabilmek ve kararlar almak adına kurulur. Hatta diyebilirim ki ikinci büyük bütçeli bakanlıktır. Birinci görevi belediyelere yüklemiş olmanda doğru değil. Bende bu yerel yönetimin meclis üyesisin asil görevimiz okul yapmak değil. Belediyenin kamulaştırma yetkisi yoktur. Bu bir zimmettir. Bilgileri birilerinden alarak değil araştırarak kamuoyunu doğru  bilgilendirmeniz gerekiyor' dedi

Mühübe DEMİRBAŞ

Editör: TE Bilisim