Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı eski Belediye Meclis üyelerinden, parti emektarı Baki Kılıç, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda ‘Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu’dur’ açıklamalarına tepki gösterdi.


    Kılıç yayınladığı mesajda, Cumhurbaşkanı adayının yalnızca CHP’li bir grup yönetici tarafından değil Millet İttifakı bileşenleri, ittifak dışı muhalif partiler ve toplumsal muhalefetin de görüş ve düşünceleri alınarak belirlenmesi gerektiğine işaret etti. İşte o mesaj:


    “51 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy verdim ve bir süre de Meclis Üyesi olarak partimizde aktif görev aldım. Son zamanlarda bazı CHP üst düzey yöneticisi partililerimiz tarafından Millet İttifakı’nın veya CHP’nin Cumhurbaşkanı adayının Kılıçdaroğlu olduğunu söylüyorlar. Bu kişiler, Genel Başkan’ın gözüne girme ve gelecek seçimde yine ön sıradan aday olmayı garanti etmek için bu tür söylemlerde bulunuyorlar. Kimsenin milletvekilliği bu ülkeden daha kıymetli değildir. Sonra, aday belirlemek CHP değil Millet İttifakı bileşenleri, ittifaka dahil olmayan partilerin de görüşü alınarak yapılmalı. Bu aday belirleyen insanlar, ‘ülke insanlarımız kimi istiyorlarsa o aday yapılmalıdır’ diye düşünsünler.”


Editör: TE Bilisim