Sağlık Bakanlığı tarafından proje, ihale süreçleri tamamlanan ve yer teslim sözleşmesi imzalanan Antalya Şehir Hastanesi’ne ilk kazma vuruldu.

 

    Yüklenici firma, Kepez ilçesi Göçerler Mahallesi’nde 372 bin m2 arazi üzerinde yükselecek olan şehir hastanesinin inşaat çalışmalarına başladı. Yüklenici firma, iş makineleriyle hastane binasının temel kazı çalışmasını gerçekleştiriyor.

 

    Sağlık Bakanlığı, Tütüncü’nün 2014 yılında müjdesini verdiği Antalya Şehir Hastanesi’nin yapım ihalesini de 29 Aralık 2020’de gerçekleştirdi.

 

    Yerel yönetimler tarafından hastaneye, şehrin dört bir yanından ulaşım için bölgede 8 bin metre yol inşa edildi.

 

 

KEPEZ’E DİKKAT ÇEKEN SAĞLIK YATIRIMI

 

    Şehir hastanesinin, Kepez’e ciddi bir değer kazandıracağına işaret eden Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü şöyle konuştu:

 

“Antalya Şehir Hastanesi,  hemşehrilerimize, Kepez’imize iyi gelecek bir yatırım oldu. Özel hastaneleri, 388 yatak kapasiteli devlet hastanesi, Antalya Ağız ve Diş Hastanesi ve Belediye Tıp Merkezi ile Antalya'nın sağlık üssü olan Kepez, çok önemli bir sağlık yatırımına daha kavuşmuş oldu.”

 

 

ŞEHİR HASTANESİNDE NELER OLACAK?

 

    Yatırım maliyeti, yaklaşık 1 milyar TL olan Antalya Şehir Hastanesi’nin özellikleri şu şekilde olacak:

 

    155 yatak genel, 92 yatak çocuk, 91 yatak ortopedi/nöroloji, 100 yatak kadın doğum, 100 yatak KVC, 100 yatak onkoloji, 30 yatak FTR ve 20 yatak psikiyatri olmak üzere 688 akut yatak sayısı.

 

    Yoğun bakım 246 (yeni doğan ve yetişkin yoğun bakım toplam), diyaliz 20, iyotlu tedavi 8, palyatif 48, yanık klinik 10, enfeksiyon hastalıkları 18, mahkum 10 ile birlikte toplam yatak kapasitesi 1048 olacak.

 

    Hastanede 39 ameliyathane, 301 poliklinik odası, 16 doğum salonu, 2 LINAC cihazı, 13 röntgen cihazı, 3 MR, 3 BT, 3 Anjio, 1 PET-CT, 2 SPECT-CT ile hizmet vermesi planlanıyor.

 

Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim