Eğitim-İş Sendikası Alanya Şube başkanı Hüseyin Zeybek, Alanya’daki bir ilkokulda müdür olarak görev yapan Mehmet Uyar’ın sosyal medya hesabından yaptığı ve Kurtuluş Savaşı’nın en önemli komutanlarından olan İsmet İnönü’ye yönelik ağır sözlerine sert tepki gösterdi. 

Zeybek, “Okumadan, araştırmadan Kurtuluş Savaşı’mızı ve bu savaşın Atatürk’ten sonraki kahramanı olan ve arkasında iki büyük zafer bırakan İsmet İnönü ile ilgili olumsuz ve bilinçli bir kampanya sürdürülmektedir. Bunlar kurucu değerlerimize yapılan sistematik saldırılardır” dedi.


“ULUSAL BİRLİK VE BERABERLİĞE ZARAR VERİR”

Başkan Zeybek üzücü olanın Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu tür kişilere bir okulu yönetmesi yetkisini vermiş olması olduğunu belirtirken “Kurtuluş Savaşı, gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına saygı duymayan bir duruş ülkemizdeki birlik ve beraberliğe zarar verir” diyerek eğitimciler olarak bakanlığa hızla harekete geçilmesi yönündeki taleplerini iletti.

Yaşanan skandal olayın Alanya’da yerel basında ve halkta çok ses getirdiğini, öğretmenlerin de tamamının Uyar’ın paylaşımlarını hızla duyduğunu ifade eden Zeybek, Alanyalı eğitimcilerin bu ifadeleri yadırgadığını ve gereğinin yapılması gerektiğini söyledi. 

Önümüzdeki günlerde daha kapsamlı açıklamalar yayınlayarak bu zihniyete karşı mücadeleyi büyüteceklerinin altını çizen Eğitim-İş Alanya Şube Başkanı Hüseyin Zeybek, “Gerekirse Milli Eğitim Müdürümüzle de görüşeceğiz. Müdürümüze, İsmet İnönü’ye saldıran şahsın amacının ne olduğunu ve ilerleyen günlerde bu şahsa yönelik herhangi bir işlemin yapılıp yapılmayacağını soracağız” dedi.


CUMHURİYETE VE ATATÜRK’E YÖNELİK SALDIRILAR ARTTI

Başkan Zeybek şu açıklamalarda bulundu:

“Daha önce de farklı devlet adamlarının buna benzer saldırıları olmuştu. Yaklaşık 80 yaşına gelmiş bir kişinin fotoğraflarda bu tür görüntüler vermesi İsmet İnönü olayında da görüldüğü gibi gayet normaldir. Bu resme bakarak Birinci ve İkinci İnönü Savaşları’nı kazanan komutanı değerlendiremezsiniz. Onun başarısını ve kendi döneminde yaptıklarını, Kurtuluş Savaşı’nda nasıl bir mücadele verdiğini görmek lazımdır. İşin özü budur.

Okul yöneticileri 4 yılda bir yeni atamaya tabii tutuluyorlar. Atama dönemleri yaklaştığında böyle şahısların Cumhuriyetimize ve Atatürk’e yönelik olarak bu tür saldırılarının arttığını görüyoruz. Oysa ki önemli olan bir eğitimci olarak başarılarınla yönetici olarak kalabilmektir, siyasi mesajlar vererek değil. Biz kendi işimizi yaparken de hiçbir zaman siyasi mesajlar vermiyor, mevzuat gereği işimizi yapıyoruz.”

Özgür Cem Boynueğri

Editör: TE Bilisim