Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı İncekum Mahallesi’nde vatandaşlar tarafından tek ayağı olmayan ve terkedildiği düşünülen bir köpek bulundu. Köpeği bulan vatandaşlar, Alanya Belediyesi’ne bağlı veteriner ekiplerine haber verdi.

Köpeğin ayağının ampute edildiği ve yine boyunluk takılı olduğu görülmesi sonrasında bulunduğu bölgeye gelen ekipler, terkedildiği düşünülen ve yaraları iyileşmemiş olan hayvanı tedavisi yapılmak üzere alıp Alanya Hayvan Barınağı’na sevk etti.

 

ALANYA BELEDİYESİ Mİ TERK ETTİ?


İddiaya göre, söz konusu köpek daha önce bir kaza geçirmiş ve sahibi tedaviyi üstlenmeyerek terk etti.

  Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Saim Kanlı, İncekum Mahallesi’nde bulunan köpek hakkında yaptığı açıklamalarda "Olay yerine giden acil müdahale ekibimiz köpeğin bir ayağının ampute edildiğini, diğer ayağının da çeşitli operasyonlar geçirdiğini ve tedavi sürecinin sonlanmadan bir başına terk edildiğini tespit etti" ifadelerini kullandı.

Öte yandan köpeğin sahibi olduğu iddia edilen şahsın Alanya Belediyesi ile o süreçte irtibata geçip geçmediği ve yine Alanya Belediyesi’ne bağlı ekiplerin o dönemde tedaviye başlayıp da sonrasında tedaviyi yarıda kesip kesmedikleri ise tartışma konusu oldu.

 

Köpeği İncekum’da bulunduğu alana bırakanın kim olduğunu tespit edemediklerini savunan Kanlı, "İlk müdahalesi olay yerinde yapıldıktan sonra gerekli tedavileri için Alanya Belediyesi Demirtaş Sahipsiz Hayvan Geçici bakım evi ve rehabilitasyon merkezine götürüldü. Durumu kontrol altına alındı" dedi.

 

RESMİ OLARAK BELGELENDİ


Alanya Belediyesi geçtiğimiz yıllarda da benzer bir skandala imza atmıştı. Olayda 70’in üzerinde sahipsiz köpek bir kamyonun kasasına herhangi bir boş yer bırakılmadan üst üste konarak Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarına bırakılmış, ardından Mersin’deki köpekler yeniden kamyonla Alanya’ya gönderilmişti.

2019’da yaşanan olaya ilişkin açıklamada bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Daire başkanı Salim Serdar Gökçek, yasaya göre hayvanların başka bir ile nakli için menşe şahadetnamesi gerektiğini belirterek, "Daha önce de bölgemize sahipsiz hayvan bırakılması ile ilgili olarak çok sayıda duyum geliyordu, mahalle muhtarları ve sakinlerinden de şikayetler geliyordu. Dün ilk kez bunu resmi olarak jandarma tutanakları ile belgeledik. Alanya Belediyesi'ne ait hayvan barınağından kamyon içerisinde 71 kimliksiz, kısırlaştırması ve bakımı yapılmamış köpeğin Bozyazı ilçesi Aydıncık sınırında jandarmaya gelen ihbar neticesinde durduruldu. Alanya Belediyesi ile irtibata geçtik. Oradaki arkadaşlarda bunu bir daha yapmayacaklarını söylediler, ama bu resmi prosedüre işledi. Bundan sonraki süreçte çevre illerimizin bu konu ile ilgili daha hassa davranmalarını istiyoruz. Sahipsiz hayvanların Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırlarına bırakıp gitmeleri hoş değil" dedi.

ÖZGÜR CEM BOYNUEĞRİ

Editör: TE Bilisim