Antalya'da Erdal Kuran isimli akli hastalığı bulunduğu belirlenen şahıs, babasını öldürdükten sonra polis tarafından bacağından vurularak etkisiz hale getirilmiş ve ardından tutuklanmıştı. Şahıs kendi davasına SEBGİS üzerinden Alanya Cezaevi'nden bağlandı. 

Erdal Kuran, babasını öldürdüğü gün evlenmek istediğini ve bu isteğinde ısrarcı olduğunu belirttiğini ifade etti. Kuran,  "Bana 'Sen delisin' dedi. Orada film koptu. Ben şizofren hastasıyım. Babamın öldüğünü Adana’da tedavi sırasında öğrendim. Anneme saldırdığım anları hiç hatırlamıyorum" şeklinde konuştu.

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde bulunan Örnek Mahallesi'nde gerçekleşen olay öncesinde annesi ve babasıyla birlikte yaşayan Kuran, 17 Mart 2020 tarihinde babası ile sert bir tartışma yaşadı. Babasına evlenmek istediğini söyledikten sonra babasının bu duruma karşı çıktığını ifade eden Kuran, elindeki bıçak ve eşofmanı ile sokağa inerek "Babamı öldürdüm, annemi yaraladım" diyerek bağırdı.

Tedavisinin ardından Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine götürülen Erdal Kuran, sevk edildiği sulh ceza hakimi tarafından tutuklandı. Erdal Kuran, akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için bir süre Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde yatarak tedavi gördü. 

Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin şizofreni hastası olduğuna dair kesin rapor verdiği Erdal Kuran'ın davası sürüyor.

 

"SEN DELİSİN" DİYEN BABASINI BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜ


Mahkeme başkanının olayın nasıl olduğunu sorması üzerine Erdal Kuran, “Olay günü benim kaldığım 3. kattaki daireye babam geldi. Kendisine ‘Bana sen bakıyorsun, beni evlendir’ dedim. O da bana ‘Sen delisin’ dedi. Orada film koptu. Tartışırken bana sopayla saldırdı. Gidip mutfaktan bıçağı aldım, sonrasını hatırlamıyorum” dedi.  

  Mahkeme başkanının ‘annene neden saldırdın’ şeklindeki sorusuna ise “Anneme saldırdığımı hatırlamıyorum, ne diyebilirim ki? Ben 1987’den beri ilaç kullanıyorum. Birçok kere intihar girişiminde bulundum” diye cevap verdi.  

 

ACILI ANNE OĞLUNU EVDE İSTEMİYOR

Duruşmada gözyaşlarına hakim olamayan ve ayakta duramadığı için oturarak ifadesini veren anne Emine Kuran oğlundan şikayetçi olduğunu belirterek, “O gün eşim, oğlum ve ben, üçümüz evdeydik. Sesler geldi, ben gördüğümde babasının boğazını sıkıyordu. Onu yatırdı, öldürdü. Bu sırada ben bir merdivene gidip bağırıyordum, bir yanlarına gidiyordum. Babasını öldürdükten sonra bana da saldırdı, her yerimi kesti” dedi. 

  Anne Emine Kuran gözyaşlarıyla verdiği ifadesini şöyle sürdürdü: 

  “Bu benim evladım. Benim belimde platin var. O orada kalsın, orada olursa bakarım. Ama eve gelirse bakamam. Oğlumu önce Allaha sonra devlete emanet ediyorum”  

Erdal Kuran’ın kız kardeşi Emel, ağlayarak abisinden şikayetçi olduğunu belirtip, “Ben gittiğimde babam ölmüştü. Annem yaralıydı, merdivendeydi. Ben kardeşimi önce Allah’a sonra size emanet ediyorum.” 

  Duruşmanın sonunda mahkeme heyeti, sanık Erdal Kuran hakkında İstanbul Adli Tıp Kurumu 4’üncü İhtisas Dairesinin kararının beklenmesine, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı ileri tarihe erteledi.  

  Duruşmanın ardından çocuklarının arasında güçlükle ayakta durabilen ve topallayarak adliyeden çıkan anne Emine Kuran, oğlunun kendilerine sürekli eziyet ettiğini belirterek, serbest kalması durumunda ona tek başına bakma imkanı olmadığını söyledi. 

Oğlunun gerek ailesinin gerekse toplumun güvenliği için hastanede kalması gerektiğini belirten Kuran, “Her yanım sakat benim, nasıl bakacağım ben. Evvela Allah’a emanet ediyorum. Sonra da devletimize. Biz her şeyiyle ilgileneceğiz. Ama onu alamayız” dedi. 

Emine Kuran, oğlunun daha önce de intihar girişimi dahil birçok olay yaşadığını söyledi. 

(İHA)

Editör: TE Bilisim