Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, ‘Köy Meydanı Projesi’nin içerik olarak sürekli geliştiğini, çalışmaların aralıksız devam edeceğini söyledi.

Başkan Geyikçi, “Kültür Müdürlüğümüz tarafından yürütülen proje 10 Ağustos tarihinde başladı. Ekiplerimiz geride kalan süre içerisinde mahallelerimizde üçüncü tur çalışmaları tamamlama aşamasına geldi. Bugüne kadar 2100 hemşerimize sağlık taraması, 950 hemşerimize kişisel bakım hizmeti verildi. İlk etapta sağlık taraması ve kişisel bakım hizmeti olarak başlayan projenin kapsamı süreç içerisinde gelişti. Bu çerçevede ekiplerimiz hemşerilerimizle birebir görüşmeler yaparak, belediyeden taleplerini de almaya başladı” dedi.

Yüz yüze görüşmeler çerçevesinde vatandaşlardan 860 öneri ve talep geldiğini ifade eden Başkan Geyikçi, “860 öneri ve talebin 630’una çözüm üretildi. Sağlık sorunları bulunan 7 hemşerime hasta yatağı tedarik edildi, bedensel ve zihinsel engelli 5 kardeşime tekerlekli sandalye sağlandı, 8 aileye ev eşyası, 108 aileye de gıda paketi yardımı yapıldı. Ayrıca mahallelerimizin bank, çöp konteynırı başta olmak üzere ihtiyaçları giderildi. Ekiplerimiz binlerce kilometre mesafe giderek 16 mahallemizdeki hemşerilerime hizmet üretti” diye konuştu.

Amaçlarının belediye hizmetlerini en uzak noktadaki vatandaşlara kadar ulaştırmak olduğunu söyleyen Başkan Geyikçi, “Köy Meydanı Projesi ile bu amacımıza ulaşmayı başardık. Hedefimiz projemizin içeriğini süreç içerisinde daha da geliştirmek. Hizmet seviyesini daha üst noktalara taşımaktır. Bu vesileyle tekrar ifade etmek istiyorum. Hiçbir hemşerim yalnız değildir. Finike Belediyesi her zaman vatandaşlarımızın yanındadır. Daha güzel bir Finike için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Proje çerçevesinde belediyede görevli 1 iletişim uzmanı, 1 sosyal hizmet uzmanı, 1 hemşire, 1 büro görevlisi, 1 fotoğrafçı ve 1 şoför görev yaptı.

Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim