NE OLMUŞTU?

 10 Eylül’de ve 17 Eylül’de gündeme taşıdığımız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik iki çirkin saldırıyla ilgili Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün (MEM) inceleme başlattığı öğrenildi. Müdür Hüseyin Er’e konuya ilişkin ulaşmaya çalıştık ancak sosyal medyadan gerekli cevabın verildiği kaydedildi. Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün twitter hesabı üzerinden dün yapılan paylaşımda “Konu ile ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır” denildi.

 Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, Kepez’de geçtiğimiz gün yaşanan “Atatürk’ün ahlaksızlığı” bilgisini onaylanan öğretmen ve Muratpaşa’daki bir öğretmenin sosyal medya paylaşımındaki Atatürk karşıtlığı propagandası konusunda açıklama yaptı.


 “TARTIŞMALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

 Başkan Iltar, “Bu olayın en kısa sürede açıklığa kavuşturulması gerekmektedir. Son dönemde Milli Eğitim’de bu tarz olayların peş peşe gündeme gelmesi tesadüf değildir. Bu konunun takipçisiyiz, Ulu Önderimiz, Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün değerini tartışmayacağız. Ne şekilde olursa olsun tartışmalarına da izin vermeyeceğiz.

Mustafa Kemal Atatürk'ü anlayamayan, O’na rağmen, bir şeyler yapabileceğini zanneden zihniyetin, kendi ‘küçük’ dünyalarında büyük bir yanılgı yaşadıklarını bir kez daha hatırlatmak isteriz. Bu tür davranışları şiddetle kınıyoruz. Hele ki bunu, Atatürk'ün ülkenin geleceğini emanet ettiği eğitimci yapıyor ise asla kabul edilemez bir durumdur. Gerekli yasal işlemin hemen başlatılmasını istiyoruz” dedi.


NE OLMUŞTU? 

 Edinilen bilgiye göre 15 Eylül’de Varsak Ortaokulu’nda EBA uzaktan eğitim sistemi üzerinden verilen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde bir öğrencinin “Hocam ben dün internet üzerinden bir bilgi okudum. Bilgide Atatürk’ün ahlaksız bir insan olduğundan bahsediliyordu” demesi üzerine öğretmen K.Z. “Sizin yaşınız daha bu siyasi konular için küçük ama dediklerin doğru” diyerek, ‘Atatürk’ün ahlaksızlığı’ bilgisini doğrulayarak ülkenin kurucusuna hakaret etmişti. İddia sahibi veli, olayın peşini bırakmayacağını belirterek, konuyu bizlere aktarmıştı.

 SOSYAL MEDYADAN PROPAGANDA

 Bir diğer olayda ise Şehit Muhammed Oğuz Kılınç İmam Hatip Lisesi’nde Matematik öğretmeni olarak görev yapmakta olan V.D.’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Başkomutanı, Başöğretmen’i Atatürk karşıtı gönderileri ve söylemleri velilerin tepkisini çekmişti.

 Songül BAŞKAYA 





Editör: TE Bilisim