Edinilen bilgiye göre Antalya’da Kepez İ.H.O., Muratpaşa Kazım Şanöz O.O. ve Serik Özel Eğitim Uygulama Okulları’nda Covit-19 vakalarına rastlandı. Durum bu haldeyken ve hala okulların açılması için gerekli önlemler tam olarak alınmamışken 21 Eylül 2020’de okulların seyreltilmiş eğitim sistemi ile başlatılması söz konusu. Eğitim Sen Antalya şubesi, konu ile ilgili  açıklama yaptı.

SALGIN ARTARAK DEVAM EDİYOR!

“Günlük olarak açıklanan vaka sayıları bile kaygılanmakta ve önlem alınmasını talep etmekte ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyor. Hatta gelinen son aşama artık çok daha güçlü şekilde düzenleyici önlemlerin alınmasını zorunlu hale getirdi. Kamu yöneticilerinin yurttaşa maske takmasını tavsiye emesini bir önlem olarak kabul etmek mümkün değil. Yapılması gereken, enfeksiyon zincirini kırabilmek için etkili ve uygulanabilir önlemler almak ve önceliğimizin halk sağlığı olmasından hareketle sosyal hareketliliği sınırlandırmak.”

OKULLARIN AÇILMASI SERMAYENİN DEĞİL

“7 Eylül 2020 tarihinde, okulların 21 Eylül 2020 tarihinde seyreltilmiş ve aşamalı şekilde açılacağı ve ailelerin tercihine bağlı olarak okul öncesi ve 1. sınıf öğrencilerinin okulda yüz yüze eğitime başlayacağı açıklandı. Eğitim Sen, okullarda en kısa sürede yüz yüze eğitime geçilmesi gerektiğini düşünmektedir. Okuldan ayrı kalınan sürenin uzaması ve okulların uzun süre kapalı kalmasının okul terkini artırdığı ve öğrencilerin eğitim süreci dışına çıkmasına neden olduğu gerçeğinden hareketle mümkün olan en kısa sürede, en fazla gereksinimi olan sınıflardan başlayarak yüz yüze eğitime geçilmesi gerekmektedir. İlkokul 1. ve 2. sınıflar ile okul öncesi öğrencilerinin eğitime başlayan ilk grup olması önemlidir. Ancak, hangi sınıfların yüz yüze eğitime ilk başlayacağı ile ilgili kararı çocuğun üstün yararını gözeterek almak gerekir, anne babalarının çalışmaya rahat devam etmesini değil. Bu karar pedagojinin konusu olmalıdır, sermayenin değil. Ayrıca, bu karar ailelere bırakıldığında bu durum yoksul çocukların yeterince önlem alınmamış okullara gitmek durumunda kaldığı, orta ve üst gelir gurubunda bulunan ailelerin çocuklarının eğitim ihtiyacını evde karşıladığı bir sonuca neden olabilir.”

 

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilisim