MUHTAR DA KARŞI ÇIKIYOR

2005’te tescillenen Yaban Hayatı Geliştirme Sahası içerisinde olan Gündoğmuş’un Güneyyaka Mahallesi’nde yapılmak istenen mermer ocağı için bölge halkı ayağa kalktı. Bugün yapılacak toplantıya katılımın yoğun olması bekleniyor. Çevrecilerin toplantıya çıkarma yapacağı öğrenilirken, yaban keçilerinin bulunduğu ve arıcılık faaliyetlerinin olduğu bölgede muhtar da ocağa sıcak bakmıyor.  Güneyyaka Mahallesi Muhtarı Muzaffer Ataseven, tepkilerini ve mahallelerinde neden mermer ocağı istemediklerini bu toplantıda tüm açıklığıyla dile getireceklerini kaydetti.

Gündoğmuş’un Güneyyaka Mahallesi‘nde açılmak istenen mermer ocağı için isyan büyüyor.Daha önce mahalle halkı istemediği için iptal edilen proje için yeniden ÇED süreci başlatılmasının ardından, bugün Güneyyaka Mahallesi Köy Konağı’nda ‘ÇED Sürecine Halkın Katılımı Toplantısı’ yapılacak.

BAŞKANLARI DAVET ETTİLER

Güneyyaka Mahallesi Muhtarı Muzaffer Ataseven, Akdeniz GERÇEK’e yaptığı özel açıklamada etkinliğe Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan ve CHP İl Başkanı Nusret Bayar’ı davet ettiklerini, bunun yanında CHP ilçe başkanlarının, Gündoğmuş’un bütün mahalle muhtarlarının, birçok çevre örgütü temsilcisinin ve çok sayıda vatandaşın katılacağını açıkladı.Ataseven, tepkilerini ve mahallelerinde neden mermer ocağı istemediklerini bu toplantıda tüm açıklığıyla dile getireceklerini kaydetti.

HAYATI OLUMSUZ ETKİLEYECEK

Muhtar Ataseven, bölgede açılmak istenen mermer ocağının hayatı olumsuz etkileyeceğini belirterek, “Mahallemize yapılmak istenen mermer ocağı, köyün yerleşim alanına 400-500 mesafe uzaklıkta bulunuyor. Burası bir vadi ve köyümüz de tamamen orman olan vadinin içinde yer alıyor.Köyümüz adeta Karadeniz’de görmeye alışkın olduğumuz gibi yemyeşil. Burada şuanda dereden akan su dışında ses duyamazsın. Yayla rüzgarları püfür püfür eser. Mahallemize mermer ocağı açılırsa, bu rüzgârla gelecek mermer tozları sağlığımız için tehdit oluşturacak. Bunun yanında, sebze ve meyvelerimizi toza bulanıp, tarım üretimimiz tehlikeye sokulacaktır” dedi.

HALKIMIZ İSTEMİYOR

Ataseven, halkın Güneyyaka Mahallesi‘nde kesinlikle mermer ocağı açılmasını istemediğini de hatırlatarak, “Köyümüzde şuanda 110 hane var ama yaz aylarında evlerde ikamet eden kişi sayısı 400’ü buluyor. Burası ekolojik bir bölge ve derelerinde hala balık yaşayan bir doğa harikası konumunda. Eğer bu mermer ocağı yapılırsa tüm bu güzellikler teker teker yok olur.Bölge halkı buraya kesinlikle mermer ocağı açılmasını istemiyor. Biz buna ne pahasına olursa olsun izin vermeyeceğiz. Hatta gözümüz o kadar karardı ki gerekirse istemeyerek de olsa devleti karşımıza alacağız. Çünkü bu güzelim vadi bizim yaşam alanımız. Bu güzelliğin mermer ocağıyla yok edilmesini hiçbir şekilde istemiyoruz” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim