CHP’de çeşitli kademelerde görev yapmış Alanya’nın 2. Kurucu İlçe Başkanı Raif Karagöz (81), 14 Şubat Cuma günü Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde vefat etti. Karagöz’ün cenazesi 15 Şubat Cumartesi günü öğle namazına müteakip Yayla Yolu üzerindeki Gürses Cami’nde kılınan namazın ardından Enişdibi Aile Mezarlığı’na defnedildi. Cenazeye avukat ve siyaset dünyasından katılım yoğun oldu. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar da törene katıldı. 

Raif Karagöz’ün oğlu Mehmet Can Karagöz, CHP Antalya İl Yönetim Kurulu’na yeni seçilirken, kızı Didem Karagöz’ün Alanya Kadın Kolları Başkanlığı’na adaylığı sözkonusuydu. Kadın Kolları seçimleri Karagöz’ün cenazesi nedeniyle ertelendi.

RAİF KARAGÖZ KİMDİR?

1939, Alanya doğumludur. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Karagöz Avukatlık Bürosu’nun kurucusudur. Bir dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı olarak aktif siyaset yapan Karagöz, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da yakın arkadaşıydı. Biri erkek üç çocuk babasıydı.

Nizamettin ÖZMEN 

Editör: TE Bilisim