Kepez ilçesinde ihtiyaç duyulan yeni eğitim yatırımlarının planlanması amacıyla bir toplantı yapıldı. Kepez Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Başkan Hakan Tütüncü’nün ev sahipliğinde meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, AKP Milletvekilleri Mustafa Köse, Atay Uslu, Kemal Çelik, AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AKP Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleşile 68 mahallenin muhtarı katıldı.

OKUL TALEPLERİ İSTİŞARE EDİLDİ
Mahallelerin okul ihtiyaçlarının değerlendirildiği toplantıda, tüm muhtarların eğitim talepleri dinlendi ve cevaplandırıldı. Toplantıda Milli Eğitim Bakanlığı’nın, mülkiyet ve imar problemi olmayan okul arazilerine yeni okul binalarının yapılmasını yatırım programına alması, bazı okulların bahçelerine ek bina inşa edilmesi, okul yapımı talep edilen arazilerdeki mülkiyet ve imara ilişkin problemlerin hızlı şekilde çözülmesi konuşuldu.

“EN ÇOK ÜRETEN BELEDİYEYİZ”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Hakan Tütüncü, mahallelerinin, merkezi yönetimden en önemli taleplerinin başında okul geldiğini anımsattı. Milli Eğitim Bakanlığı’na, en çok okul arazisi üreten, bu arazilerin hukuki sorunlarını çözen bir belediye olduklarını anımsatan Başkan Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şuan okul yapımına başlanılabilecek 23-30 tane üretilmiş arazimiz var. 25-30 okul da mahallerimizin çok acil beklentisi olan okul ihtiyacını karşılıyor. Özellikle son 2 yıla gelene kadar Türkiye’nin en çok okul yapılan ilçelerinden birisiydik. Okulların yapımı çok hızı bir şekilde başlıyor vehızlı bir şekilde tamamlanıyordu. Bu da aslında hemşehrilerimizde yeni okul yatırımlarının hızlı şekilde devam etmesi gerektiği konusunda bir talep meydana getirmişti.”Haber Merkezi

 

 

Editör: TE Bilisim