Akdeniz GERÇEK’e konuşan Ufuk Aydın, Konuksever Mahallesi’nin uzun zamandan beri AVM tartışmalarıyla gündemdeki yerini koruduğunu hatırlatarak, Muratpaşa Belediyesi itibariyle bölgenin şuan mevcut uygulama imar planında konut alanında olarak kalıyor. Yine Büyükşehir Meclisinden geçen 5 binlik ve 25 binlik planlarda ticaret alanına dönüşümü söz konusu. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in mecliste yaptığı, ’Konuksever'e AVM yapılmadığını Antalya kamuoyu görecektir’şeklindeki açıklama destekleyeceğimiz bir açıklamadır ve memnuniyet vericidir” dedi.

YETERİNCE AVM VAR

Şehir içine AVM yapılmasınınşehircilik ilkelerine de ters olduğunun altını çizen Aydın, şöyle devam etti: “Antalya’nın da kendi özelinde yeterince AVM’si mevcuttur. Böylesine doğal güzellikleri ve müthiş bir iklimi olan kentte küçük büyük, irili ufaklı alışveriş merkezi görünümlü küçük ya da büyük kafesler, hapishaneler yaratmanın insanları da bu büyük estetik dışı bu yapı kütlelerine itmenin bir anlamı yoktur.  Zaten bundan öncede meslek odaları olarak görüşmelerimiz bu yöndeydi.”

ŞERH KOYMASI DOĞRUDUR

“Yine aynı şekilde Büyükşehir Belediye Bakanı Muhittin Böcek’in tasarrufta bulunması ve şifahi olarak bir şerh koyması doğrudur. Konuksever konusunda oturulur, konuşulur ve bir değerlendirme yapılır. Trafik yoğunluğu, oradaki kentin dokusu, civardaki yapılaşma koşulları düşünüldüğünde oluşacak daha yoğun trafik gibi bir sürü faktör göz önüne alındığında bu bölgede daha farklı bir fonksiyonla tanımlanacak kentleşme süreci yürütülürse Antalya ve Antalyalılar için çok daha faydalı olacaktır.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim