Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 81’inci yıldönümü olan 10 Kasım Pazar günü, Türkiye’yle birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de törenlerle anılacak. Atatürk’ün hayatını kaybettiği saat 09.05’te tüm ülkede sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunulacak; gönderdeki bayraklar yarıya indirilecek.

ÇELENK SUNMA TÖRENİ

Antalya’daki ilk tören sabah saat 09.00’da Cumhuriyet Alanı Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayacak. Saat 09.05’te Atatürk’ün manevi huzurunda 2 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile Bayrağın göndere çekilmesinin ardından Türk Bayrağın yarıya indirilecek. Program saat 09.30’da Antalya Kültür Merkezinde Anma töreniyle sona erecek.                    

EBRU ÜZERİNE CANLI PERFORMANS

Antalya Büyükşehir, Kepez ve Konyaaltı belediyeleri de Ata’nın 81’nci yıldönümü anısına etkinlikler düzenleyecek. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar işbirliğiyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81’nciyıldönümü anısına 31 metrekarelik ebru üzerine canlı performans gösterisi gerçekleştirilecek.Cumhuriyet Meydanı’nda ki gösteri, 9 Kasım Cumartesi ve 10 Kasım Pazar günü yapılacak.

BELEDİYELERDEN ANMA KONSERİ

Kepez Belediyesi ise 10 Kasım Pazar akşamı, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Senfonik Türküler Konseri düzenleyecek.Etkinlik, saat 20.00’de Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Konyaaltı Belediye de yine 10 Kasım Pazar akşamı, Türk Sanat Müziği Korosu 10 Kasım Atatürk’ü Anma Konseri gerçekleştirecek. Konser, Nazım Hikmet Kongre ve Fuar Merkezi’nde saat: 20.00’de başlayacak. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim