Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMO) Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar,Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Uygulamaları konulu seminer öncesi yaptığı konuşmada yine ekonomi yönetimine yönelik oldukça sert açıklamalar yaptı. Ülkedeki gündemin çok süratli değiştiğini, özellikle ekonomiye bakınca insanların anlayamadıkları şeylere şahit olduklarını kaydeden Çavdar, “Bizleri yöneten bu siyasi otoriteye ricada bulunuyoruz; gelin ortak akılla bu ekonomiyi rayına sokalım” dedi.

BİR YERLERDE YANLIŞLIK VAR

Bir yerlerde yanlış yapıldığının altını çizen Başkan Çavdar, ”Bu işin içinde finansal tabloları hazırlayan üçüncü şahıslara karşı bu finansal tabloları sunan bir meslek camiasıyız. Bu bile bu işin içinde olmamıza rağmen şu ekonomiyi anlamakta zorlanıyoruz. Örneğin faz oranları 3 baz düşürülüyor, enflasyonun aşağı indiği söyleniyor, döviz kurları birazcık da olsa stabil hale gelmiş ama işsizlik belki de Cumhuriyet tarihinin en üst seviyesine ulaşmış durumda. Yani bir yerlerde yanlışlık var. Ya bize bu verileri veren kurum ya da kuruluşlar doğru tartıp doğru paylaşmıyorlar ya da başka bir şey yapıyorlar. Bu meslek camiasında olduğum için söylüyorum, her konuştuğum arkadaşım ekonomiden olumsuz etkilendiğini söylüyor.Doğru gitmeyen bazı şeyler var. Bir ülkede eğer ekonomi üretmiyorsa ve o ekonomi üretime dayalı bir ekonomi değilse, siz istediğiniz kadar faiz oranlarını aşağıya çekin, enflasyonun düştüğünü söyleyin gerçeklerin ortaya çıkmasını engelleyemezsiniz. Çünkü gerçeğin bir gün ortaya çıkma gibi bir özelliği vardır” diye konuştu.

HEPİMİZ ZARAR GÖRÜYORUZ

Ekonominin ancak ortak akılla rayına sokulacağını iddia eden Çavdar, şöyle konuştu: “Bizim yapmamız gereken ülke olarak bir ortak akılla ikide bir ekonomi programları açıklayarak değil ortak akılla, üniversitelerin, sivil toplum örgütlerinin bütün muhalefet partilerini kapsayacak şekilde ‘bu işin işinden nasıl çıkabiliriz’i aramaktır. Çünkü bu yurt, bu ülke bizim. Zarar görüyorsak hepimiz zarar görüyoruz. Eğer cebimizden fazladan bir şey çıkıyorsa hepimizden çıkıyor. Birimiz fazla, birimiz eksik ödemiyoruz ya da birimiz fazla kazanıp birimiz eksik ödemiyoruz. Dolayısıyla bu yurtta yaşayan tüm yurttaşlar olarak bu mesleği icra eden tüm meslek camiası olarak bizleri yöneten bu siyasi otoriteye rica bulunuyoruz; gelin ortak akılla bu ekonomiyi rayına sokalım. Bütün katmanları bu işin içine dahil edelim. Yoksa sürekli bir takım teşvikler, bir takım ekonomik programlar açıklandıkça bunun neticelerinin hiç de öyle olmadığını yaşamımızda, iliğimizde, kemiğimizde hissediyoruz.”

UZMANLARDAN SEMİNER

ASMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar’ın konuşmasının ardından Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Uygulamaları konulu seminer düzenlendi. Seminerde konunun uzmanları Filiz Bülbül, Cemal Karaoğlu ve Sema ErenAntalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyelerini bilgilendirdi. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim