Kılıçdaroğlu, “Asıl olan sizin belediye başkanlarından talepleriniz değil, asıl olan vatandaşların talepleridir. Belediye başkanlarımızın başarısı için eğer bir fedakarlık yapmak gerekiyorsa o fedakarlığı il başkanlarımız yapacak" dedi.

BAŞARI MİLLET İTTİFAKININ BAŞARISIDIR

Kılıçdaroğlu, son seçimlerde alınan başarının, Millet İttifakı’nın başarısı olduğuna da değindi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Ahlak kavramı, adalet kavramı kadar yücedir. Dolayısıyla il başkanları olarak hepinizin bu konuda ciddi bir sorumluluğu var. İlçe Başkanlarının da sorumluluğu var. Kadın Kolları, Gençlik Kolları başkanlarımızın da sorumluluğu var. Bu sorumluluk içinde hep birlikte hareket edeceğiz. Düzgün insan hangi görüşten, hangi kimlikten, hangi yaşam tarzından olursa olsun başımızın tacıdır. Adaleti çöp kutusuna atan bir kişiden ülkeyi sağlıklı yönetmesini bekleyemeyiz. Şimdi o nedenle asıl görev bundan sonra başlıyor. Demokrasiye, hakka ve hukuka mutlaka ve mutlaka riayet eden bir süreci başlatmak zorundayız. Bu politikamızı, Millet İttifakı çerçevesinde yaptık. Sizler de alacağınız kararlarda, davranışlarınızda nasıl tepede bir Millet İttifakı kurduysak ilinizde, ilçenizde de aynı ittifakı sürdüreceksiniz. Beraber, biz bir vicdan politikasını yürütüyoruz, bir kader birliği içinde yürütüyoruz bunu. Hakka, hukuka ve adalete saygı duyan bir kitleyle yürütüyoruz. O nedenle son başarılar, bir Millet İttifakı başarısıdır. Bu gerçeği de bütün il başkanlarımın bilmesini isterim."

İL BAŞKANLARINA 7 İLKE

İl başkanları için de 7 ilke belirlediklerini aktaran Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Bu ilkelere her il başkanının uymasını isterim. Her il başkanı, bulunduğu yerde bir CHP belediyesi varsa onun başarısı için çalışacak. Partinin öngördüğü 7 ilkeye belediye başkanlarımızın uyup uymadığını denetleyeceksiniz. Bu konuda asla taviz verilmeyecektir. Herkes belediye başkanıyla oturup çalışacak. Belde için değil, Türkiye için çalışacak. Önümüzde genel seçimler var. Türkiye'nin yerel seçimlerde elde ettiği demokratik başarıyı genel seçimlerde de yapması gerekiyor. Birinci kuralımız budur. İkinci kural asıl olan sizin belediye başkanlarından talepleriniz değil, asıl olan vatandaşların talepleridir. Vatandaşın belediye başkanlarından taleplerinin sizler de tek tek takipçisi olacaksanız. Vatandaşın talebi yerine geliyor mu, gelmiyor mu? Üçüncü kuralımız, belediye başkanlarımızın başarısı için eğer bir fedakarlık yapmak gerekiyorsa o fedakarlığı il başkanlarımız yapacak."

İÇ ÇEKİŞMELER DIŞARIDA KALACAK

Yeni süreçte kendilerine yeni görevler düştüğünü anlatan Kılıçdaroğlu, iç çekişmelerin bir kenara bırakılması gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "Eski alışkanlıklarımızı bir tarafa bırakacağız. İç çekişmeleri bir tarafa bırakacağız. İç çekişmeleri kim yaparsa partinin dışında kalacak. Kim bu ülkenin sorunlarına 'ben kafa yoruyorum' diyorsa 'bu ülkenin sorunlarını çözmek için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırım' diyorsa benim başımın üzerinde yeri var. Ama çalışacak, söylemle değil, aynı zamanda eylemle de söylediği düşüncenin arkasında duracak. Biz yeni bir siyaset anlayışını Türkiye'ye getiriyoruz. Gerginlikler üzerine kurulan bir siyaset anlayışı değil. Sorunların çözülmesi üzerine kurulan bir siyaset anlayışını. Toplumları, kitleleri veya belli kişileri dışlayarak değil, vicdan adaleti yapıyoruz. Vicdan siyaseti yapıyoruz. Vicdanlı olan herkese sesleniyoruz. Devlette adaletin nasıl olması gerektiğini, liyakatin nasıl olması gerektiğini, anlatma çalışıyoruz. Topluma bu kavramlar unutturulmak isteniyor. Kavramlar konusunda da vatandaşın kafası karışık, o karışıklığı gidermek zorundayız. O yüzden hepimizi büyük görevler düşüyor."

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti. Haber Merkezi

 

 

Editör: TE Bilisim