Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Marmara depreminin 20’nci yılında bir kez daha gündeme gelen ‘Afet Toplanma Merkezi’ için  100.Yıl Spor Kompleksi’nde Falez Oteli ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin karşısındaki 40 bin dönümlük TOKİ arazisini işaret etmişti. Başkan Böcek, hizmette 100 gününü anlattığı basın toplantısında bu alanda Afet Toplanma Merkezi ve Kent Meydanı’nın da yer aldığı çok amaçlı bir proje uygulayacaklarını söylemişti.

BÖCEK BAKANLIKTAN YAZI BEKLİYOR

Başkan Böcek, hizmette 100 gününü Antalya basını ile paylaştığı toplantıda, şunları söylemişti:  “100. Yıl’daki 40 bin dönümlük TOKİ arazisi seçim öncesi belediyemize bedelsiz tahsis edileceğini bizzat bakanlık açıklamıştı. Millet bahçesi yapılacak denmişti. Şimdi bana bir hafta önceki gelen yazıda burayla ilgili düşünceniz var mı yapacak mısınız diye soruluyor. Haber bekliyorum.  Bizim oradaki projemiz çok amaçlıydı. Antalya’da bir afet toplanma merkezi yoktur. Seçim öncesi biz bunları tespit ettik. Bir taraftan Antalyaspor bir taraftan devlet hastanemize gelen vatandaşlarımızın otopark olarak kullanılacağı bir tarafından afet toplama merkezi yapılacaktı ve bir taraftan halkın kullanımına açacağımız bir meydan olarak kullanılacaktı. Şimdi inşallah yazı olumlu gelirse Antalyalı hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.”

BULVARDA TRAFİK YER ALTINA ALINACAK

Öte yandan 40 bin dönümlük alanda çok amaçlı projenin uygulanması ile Sakıp Sabancı Bulvarı’nın  birlikte Falez Oteli Kavşağı ile Antalyaspor(Migros) Kavşağı arasındaki bölümünde araç trafiğinin yer altına alınması planlanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 31 Mart yerel seçimleri kampanyası sırasında Sakıp Sabancı Bulvarı’nda araç trafiğinin yer altına alınarak, bulvarın yaşa trafiğine açılması ile birlikte burada Antalya halkının katılımının da sağlanacağı etkinlikler düzenlemeyi amaçladıklarını söylemişti. (Nizamettin ÖZMEN)

 

 

Editör: TE Bilisim