Antalya Kadın Platformu adına açıklama yapan Gurbet Kabadayı, İpek Karenfil, Çiğdem Altıntaş Peker, Öznur Özcan, “Cinsel istismar yasası meclise getiremezsiniz diye Türkiye’nin dört bir yanında günlerce eylem yapan, bakanlığı faks yağmuruna tutan, her türlü hukuki başvuruyu yapan ve meclis önünde darp edilen kadınlar susmadı.  Kendilerini taciz edenleri ifşa ediyor, dava ediyor. Susan kadınlar veya kadın örgütleri değil, susan erkek egemen devlet. Susan erkek adalet. Kadınlar her yerde haykırıyor bu normal değil diye” dedi.
ÇOCUK İSTİSMARI YÜZDE 700 ARTTI
İstismar ve taciz olaylarını gün geçtikçe armasının sebebini diyanet işleri başkanlığı ve erkek egemen sistem olduğunu vurgulayan Antalya Kadın Platformu,  “İşlenen şuçları sadece hastalar veya anormaller işlemiyor. Bugün toplum tarafından saygınlıkla karşılanan kimi avukat, doktor, siyasetçi gibi birçok kişinin şiddet ve istismar uyguladığı haberlerini okuduk. Bu tarz söylemler olayı bağlamından kopararak olayı normalleştirmeye katkıda bulunur. Bu olayların suçlusu sadece failler değil, çocuk istismarının son on yılda yüzde 700 artmasına neden olan Diyanet işleri başkanlığı, bakanlar, medya ve mahkemeleriyle bu sistemdir. Bu sistem her geçen gün çürüyen tüm insani değerleri yok sayan, yok eden erkek egemen sistemdir” şeklinde açıkladı. 
ADALET ERKEK EGEMEN SÖZCÜSÜ OLDU

Bu yaşanan vakaların sorumlusunun sadece eylemi gerçekleştiren failler olmadığını aktaran Antalya Kadın Platformu sözcüleri Gurbet Kabadayı, İpek Karenfil, Çiğdem Altıntaş Peker, Öznur Özcan, “ Failler, aynı zamanda söylemelerle kendilerinin eylemlerini meşrulaştıranlardır. Ensar olayı yaşadığında ‘ bir kereden bir şey olmaz’ diyenlerdir. ‘Bu saatte dışarda geziyorsa aranıyordur, öyle kısa etek giyiyorsa hak etmiştir’ söylemelerini televizyonlarda yapanlardır. Yargıyı tekellerinde tutarak adalet sistemini erkek egemenliğinin Sözcü'sü haline getirenlerdir “ dedi.
Platform, kirli ellerini, çürümüş zihniyetlerini çocukların üzerinden çekmeyenlerin, kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve çocuk istismarlarının üstünün kapatılmasına ve meşrulaştırılmasına izin verenlerin karşısında olacaklarını aktardı. Dilara AÇİKYİLDİZ

Editör: TE Bilisim