SALDIRI DEĞİL, LİNÇ GİRİŞİMİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’nın Çubuk ilçesinde şehit Yener Kırıkçı’nın cenazesinde uğradığı saldırı sonrası gözaltına alınan Osman Sarıgün, savcılık talimatıyla adli kontrol şartıyla serbest bırakılması kamuoyunda büyük rahatsızlık yarattı. Antalya Barosu’nun önceki dönem başkanlarından Alper Tunga Bacanlı, Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının basit bir darp eylemi olmadığının altını çizerek, “Bu saldırı bir linç girişimidir. Ben bunun organize bir iş olduğunu, bilinçli ve kasti yapılmış olduğunu düşünüyorum” dedi.


‘DOMİNO ETKİSİ YAPAR’ UYARISI

Olayın kesinlikle geçiştirilmemesi gerektiğini kaydeden Bacanlı, bu tip olayların domino taşı etkisi uyandırabileceğini kaydetti. Bacanlı, şöyle konuştu: “Böyle bir eylemi ortaya koyan insanı salıvermek ‘sırtını sıvazlamak' demektir. Yarın çok daha vahim olaylara yol açar. Bugün o sırtını sıvazlayanlar, yarın çok daha vahim olaylar gelirse bunun direkt müsebbibidirler.  Bu olay kesinlikle geçiştirilemez. Bunlar domino taşı etkisi uyandırır.  Yarın, başka bir yerde başka birileri daha vahim olaylara tevessül edebilir. Herkes bunu böyle bilsin.” 
Utanç fotoğrafı!

 21 Nisan’da şehit cenazesinde yaşanan linç girişimi sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün'ün serbest bırakılmasının elini öperek fotoğraf çektirenlerin, AKP Etimesgut belediye başkan aday adayı Önder Gökçekaya ve bir dönem AKP il yönetiminde yer alan Seyfullah Karagöz olduğu ortaya çıktı. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim