CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP Antalya Milletvekilleri Çetin Osman Budak, Rafet Zeybek ve Cavit Arı, düzenledikleri basın toplantısında yerel seçimler ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ahmet Kumbul, yaptığı konuşmada Antalya’nın 19 ilçesinin tamamında İYİ Parti ile ittifak yaptıklarını ve meclis üyeliklerine varıncaya kadar uyumlu olan ender illerden biri olduklarını söyledi.

Seçim çalışmalarının çok iyi gittiğini vurgulayan Kumbul, sandık güvenliği eğitimlerinin halen devam ettiğini ve çok iyi hazırlandıklarını hatırlatarak, “İnançlıyız, 19 ilçede de iddialıyız ve seçimi kazanacağız. Martın sonu bahar” diye konuştu.

HALK AKP’DEN MEMNUN DEĞİL

Halkın AKP iktidarından ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’den memnun olmadığının altını çizen Kumbul, “Gittiğimiz her yerde büyük bir tepki var. Kriz her kesimi etkiledi. Eğer bu yerel seçimler genel seçim olsaydı iktidar için büyük bir hezimet olacaktı” dedi.

Kumbul, Menderes Türel’in seçimlere 1 hafta kala su ve ulaşım ile ilgili vaatlerini de değerlendirdi. Kumbul şöyle konuştu: “Türel keşke bu vaatlerini daha önce açıklasaydı. Ancak her şeye rağmen destekliyoruz.”

ANKETLERDE AÇIK ARA ÖNDEYİZ

CHP milletvekili Çetin Osman Budak ise konuşmasında anketlerde açık ara önde olduklarını söyleyerek başladı. AKP’li Menderes Türel’in Lara’da yapacağını iddia ettiği projeyle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması için meclis bir soru önergesi verdiğini hatırlatan Budak, “4 kilometrelik Lara sahiline bin yataklı otel ve AVM yapılacak mıdır? AVM projesinin sahibi kimdir? 3 bin 300 dönümlük Lara Kent Parkı birilerine peşkeş mi çekilecek? Sahili yok edecek bu projeyle ilgili bir yıl geçmesine rağmen Süleyman Soylu, hala yanıt vermemiştir” dedi.

PROJEYİ, TAPULU ARAZİYE Mİ YAPTI?

Budak, Türel’in Boğaçayı projesi kapmasında vatandaşın tapulu araziler üzerine rekreasyon alanı yapıp yapmadığını da sordu. 227 milyon lira maliyet çıkarılan Konyaaltı sahili projesiyle ilgili harcamaların dökümlerini görmek istediklerini de kaydetti.

HALK KIRMIZI KART GÖSTERECEK

Cavit Arı ve Rafet Zeybek de 31 Mart seçim çalışmaları nedeniyle gittikleri ilçelerde büyük ilgi ve alaka ile karşılaştıklarını, AKP iktidarına karşı büyük bir tepki oluştuğunu gözlemlediklerini vurguladı. Arı ve Zeybek, Türel’in giderayak verdiği vaatlerle halkı kandırmaya çalıştığını ancak bu son çırpınışın vatandaşı etkilemeyeceğini ve kırmızı kartla cezalandırılacağını iddia etti. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim