Manavgat Belediye Başkanı ve CHP Manavgat Belediye Başkan Adayı Şükrü Sözen, “Manavgat için hiçbir kavga vermemiş olanların, değerlere sahip çıkmayanların, belediyecilikten anlamayanların yönetmeye talip olmaması gerekir” dedi..

CHP Manavgat Belediye Başkan Adayı Şükrü Sözen, “Halkla Buluşma Gezileri”nde 75 mahalleye ulaştı. Sözen, son olarak Beydiğin, Kızıldağ ve Çardak mahallelerinde halka hitap ederek AK Parti Manavgat Belediye Başkan Adayı Hasan Öz’e göndermeler yaptı

 Manavgat Belediye Başkanı ve CHP Manavgat Belediye Başkan Adayı Şükrü Sözen, “Halkla Buluşma Gezileri” kapsamında dün de Beydiğin, Kızıldağ ve Çardak Mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Sözen her gittiği mahallede kadınlar, gençler, mahalle büyükleri ve çocuklar tarafından büyük bir heyecan ve coşkuyla karşılandı. Büyük bir sevgi selinin yaşandığı köylerde kadınların gösterdiği büyük sevgi dikkatlerden kaçmadı.

 HALKA HİTAP ETTİ

Manavgat Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Başkan Şükrü Sözen, her gittiği mahallede yaptıklarını ve yapacaklarını anlatırken, AKP Manavgat Belediye Başkan Adayı Hasan Öz’e de göndermeler yaptı. Başkan Sözen’in konuşmaları sık sık alkış ve tezahüratlarla kesildi. Başkan Şükrü Sözen, geçmişte Manavgat için hiçbir kavga vermemiş olanların, değerlere sahip çıkmayanların, belediyecilikten anlamayanların yönetmeye talip olmaması gerektiğine vurgu yaptı. Başkan Sözen, konuşmalarında şunları söyledi.

 

ANLATACAĞIMIZ ÇOK ŞEY VAR

Belediyenin gelir kalemlerinin bir bir elinden alındığını dile getiren Sözen, “Manavgat Belediyemizin gelir kalemleri bildiğiniz gibi Büyükşehir Yasası ile birlikte elimizden bir bir gitti. Bu olaylar yaşanırken biz bunun kavgasını çok verdik. Zamanında biz, ‘Bu gelirleri Antalya’ya bağlattığınız zaman belediye güçsüz kalır, toplumu cezalandırırsınız’ dedik. O gün ben destek isterken, bu gelir kalemlerini Antalya’ya götürenler, ‘Ben Manavgat Belediyesini yönetirim diye yola çıkanlardır’. 5 yıldır gönlümde bunların notu var. Günü geldiğinde topluma anlatacağım dediğim notlar var. Anlatacağımız daha çok şey var” dedi.

 

KURUMUN İMKANLARINA

ZAMANINDA SAHİP ÇIKMADI

Toplumun önünde iki farklı aday profilinin olduğunu vurgulayan Başkan Sözen, “Bir insan düşünün topluma ait imkanları ne pahasına olursa olsun bütün baskılara rağmen alınmaması konusunda kavga veriyor. Bir insan düşünün ki, yarın buraya talip olacağını düşünmeden, Manavgat Belediyesinin bütün gelirlerinin Antalya’ya gitmesi için aracılık ediyor. 2 tane aday profili görüyorsunuz. İsim veriyorum birisi Hasan Öz kardeşim. Asla düşman değilim. ‘Ben de varım’ dediği için cesaretinden dolayı kutluyorum. Ama cesaret göstermekle olmuyor. O gün, o kurumun imkanlarına dün sahip çıkman lazımdı ki, bu gün bu toplumun önüne çıkıp ‘kavga verdim ama başaramadım’ diyebilmen için. Aksine gitmesi için emek çekenler çocuklarımıza ait o imkanların tamamen Antalya’ya bağlanmasında aracılık yapanların bu kurumu temsil edemeyeceğine inanıyorum” diye konuştu.

 BU İŞLER YETENEK, BECERİ ve ÖZVERİ İŞİDİR

Manavgat Belediyesinin dev bir havzaya hizmet verdiğini de dile getiren Sözen,

“Kaldı ki ikinci bir şey Manavgat Belediyesi sıradan bir belediye değil. 2200 çalışanı var. Yüzlerce aracı var makine parkında sabah hareket eden. Bütün mahallelere hizmet götürüyor. Sadece çalışan işçi maaşları 6 trilyon. Ve aylık ödediği yatırımlara yönelik 25 trilyon lira. Herkes bu çarkı döndürebilir mi? Herkes bu kayığı yüzdürebilir mi? Dev bir kent var. Türkiye’nin en büyük turizm potansiyeli olan bir yer. Her ‘ben de varım’ diyen layık olduğu hizmeti götürebilir mi? Bu işler yetenek işidir. Bu işler beceri, özveri işidir. Bu işler kendini eğitme işidir. Eğer bu işleri düşünüyorsan kendini yetiştireceksin.

Eğer bu işleri düşünüyorsan kendini yetiştireceksin” dedi.  

 İŞİ KALDIRIMDA GEZMEK OLAN

BU ÇARKI ÇEVİREMEZ

Sözen, AKP Belediye Başkan Adayına şu göndermeleri de yaptı. “Ben bu kardeşime defalarca haber gönderdim. Öyle bir hayalin varsa Manavgat Belediyesi’nde bir yerlerden başla. Şeflikten başla. Kendini yetiştir staj gör. Başkan yardımcılığına çıkaralım. Günü geldiğinde ben ‘Başkan olacağım’ de. Ama tırnak kadar kendini yüklemeden, çarkın nasıl döndüğünü bile bilmeden belediyenin sistemini encümenin meclisin yetkilerinin, müdürlüğün ne olduğunu bilmeden sistemi çalıştıramazsın. Gemiyi batırırsın. Bu gün anlatacak şeyi olan insanların toplumun önüne çıkma zamanı. Saatlerce size belediyecilik ve yatırımlarımızı anlatabilirim. İşi gücü sadece kaldırımda gezmek olan insanların bu çarkı çeviremeyeceğine inanıyorum. Toplumun kaybedecek bir günü bile yok. Köylerini mahallelerini bilmen lazım. Sokaklarını bilmen lazım. İnsanların derdini tasasını bilmen lazım. Yerine göre bedeller ödemen lazım bu toplum için”(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim