VATANDAŞ DA TEPKİLİ

Yıllardır CHP’li belediye başkanları olan Konyaaltı ve Muratpaşa’da iki kadın aday gösteren AKP’de adaylar çalışmalarında parti amblemi kullanmıyor. Açık hava reklamlarına başlayan her iki adayın da aday oldukları parti ismine ve amblemine yer vermemesi dikkat çekti. AKP’li seçmeni rahatsız eden bu durum, sosyal medyada da eleştiri konusu oldu. Bazı vatandaşlar ‘İsmini yazamayacağın partiden aday olma’ diye tepki gösterdi. 

İKİ ADAYIN TERCİHİ AYNI

AKP’nin Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Gaye Doğanoğlu, kampanyasında ‘Konyaaltı’nın bir Gayesi var’ sloganını kullanıyor. Afişlerinde isminin önünde çiçek figürüne yer veren Doğanoğlu’nun aday olduğu partiye dair bir amblem kullanmadığı görülüyor. AKP’nin Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Gökçen Özdoğan Enç de parti adı ve amblemi kullanmadan kampanya yürütüyor. ‘Sen kazanacaksın’ sloganıyla ilerleyen Enç, bilboardlarda kadın, genç, çocuk fotoğrafları kullanmayı yeğliyor.


CHP’DE ADAYLAR AMBLEME YER VERİYOR

AKP’nin aksine CHP’de ise belediye başkan adayları görsellerinde parti amblemlerini ve renklerini, ismini özellikle kullanıyor. CHP’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek ve Kepez Belediye Başkan Adayı Murat Dinç’in görsellerinde parti vurgusu dikkat çekiyor.  ‘Biz birlikte yaparız’ sloganıyla ilerleyen Böcek, otobüs giydirmesinde de partinin amblemini özellikle kullanıyor.

SİMGE ŞAHİN 

Editör: TE Bilisim