Kadının elinin ve emeğinin değmedi ülkelerde ekonomik kayıpların çok büyük olduğunu belirten Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu(TÜRKONFED) Başkanı Orhan Turan, kadının elinin ve emeğinin değmedi ülkelerde ekonomik kayıpların çok büyük olduğunu söyledi. Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu’nu ziyaret ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Kendisi de bir makine mühendisi olan Turan, erkek egemen bir meslek grubunda bir kadının başkanlık yapıyor olmasının çok önemli olduğuna vurgu yaparak, TÜRKONFED olarak kadınlarla ilgili yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Kadının elinin ve emeğinin değmedi ülkelerde ekonomik kayıpların çok büyük olduğunu ifade eden Turan, Ayşen Hamamcıoğlu’nu elini taşın altına koyarak rol model olduğu için tebrik etti.

MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu ise TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan’a ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ülkemizde kadının iş hayatına katılımı maalesef son derece düşük. Kendimize baktığımızda bizim meslek grubumuzdaki kadın oranı yüzde 9. TBMM’de ise yüzde 17 civarında. Toplumda yüzde 50-50’yiz ama iş hayatında maalesef kadınlarımız çok düşük oranda. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinde ise dünyadaki 140 ülkeden ne yazık ki en son sıralardayız. Bu olumsuz tabloyu düzeltmek için toplumun tüm kesimlerine büyük görev düşüyor ancak en önemli görev biz kadınlara düşüyor. Ben de bir kadın olarak üzerime düşeni yapmaya çalışıyorum. Hem mesleğimiz açısından hem de kadınlarımız açısından çalışmalarda bulunuyor, elimizi taşın altına koyuyoruz. Sizlere de, hem TÜRKONFED’e hem de şahsınıza kadınlara yönelik çalışmalarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim