Büro Emekçileri Sendikası(BES)üyeleri,  Antalya ile birlikte eş zamanlı olarak maaş gününü ekonomik kriz koşullarında eylemle karşılayıp, ek zam talebinde bulundu 

Büro Emekçileri Sendikası(BES)üyeleri,  Antalya ile birlikte eş zamanlı olarak maaş gününü ekonomik kriz koşullarında eylemle karşılayıp, ek zam talebinde bulundu. BES Antalya Şube Başkanı Devrim Mol, Antalya Defterdarlığı önündeki eylemde yaptığı konuşmada, “Büro Emekçileri olarak ülke genelinde bugün yaptığımız eylemlerle insanca bir yaşam  taleplerimizi bir kez daha ifade ediyoruz” dedi..

Devrim Mol, basın açıklamasında şunları söyledi : “Toplu sözleşme gereği 2018 yılı için planlanan %4+%3.5 maaş zammı, içinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda gerçeklikten uzak oranlardır. Yılın ilk altı ayında verilen %4'lük zam enflasyona yenik düşmüş, aylar sonra verilen enflasyon farkları kamu emekçilerinde ekonomik mağduriyetler yaratmıştır. Yılın ikinci yarısında durum daha da iç karartıcıdır; kamu emekçilerine verilen %3.5 zam oranı üç aylık dönemde enflasyonun altında kalmış, Eylül ayı sonu itibariyle %5.65 enflasyon farkı oluşmuştur. Ekim ayı enflasyonunun (TÜFE) 2.67 çıkması ile de yıl sonuna iki ay kala %8.32 oranında oluşan enflasyon farkı, fiilen yürürlükte olan toplu sözleşmeyi hükümsüz hale getirmiştir. BES olarak talebimiz nettir. Enflasyonla topyekûn mücadele adı altında, enflasyon farklarının düşürülmeye çalışılmasına karnımız toktur!  Firmaların yaptığı sezon sonu indirimleri, yıl sonu indirim kampanyalarını enflasyonla mücadele, enflasyon farklarını da zam olarak emekçilere yutturamayacağınızı buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Enflasyon farkları 15 Ocak tarihi beklenmeksizin derhal ödenmelidir. Maaşlarımızdaki reel kayıp %5o'lere ulaşmış bulunmaktadır. Kamu emekçilerine enflasyon farkı dışında ek zam yapılmalı, 2019 yılı için ise Toplu Sözleşme yenilenmelidir”(Haber Merkezi)

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim