AKP’li Menderes Türel başkanlığındaki Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin girdiği finansal kriz inşaatları durdurdu ya da durma noktasına getirdi. Geçtiğimiz gün gündeme taşıdığımız Antalya Ulu Camii inşaatından sonra Altınova Cemevi inşaatında da çalışmaların durduğu ortaya çıktı.

YATIRIM 2019 BÜTÇESİNDE!

Gazetemiz Akdeniz GERÇEK’in yerinde yaptığı tespitte Kepez İlçesi Altınova Orta Mahallesi’ndeki Kültür Merkezi ve Cemevi Projesi inşaatında çalışmaları durduğu görüldü.  Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Alevi Kültür Dernekleri Kepez Şube Başkanı Seher Yılmaz, bu konunun kendilerine de iletildiğini kaydederken, CHP’den AKP’ye geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ercan Merthatun’dan aldıkları bilgiye göre, Aralık’tan itibaren inşaatın devam edeceğini söyledi. Yaptığımız araştırmaya göre ise yatırım 2019 bütçesinde yer alıyor.

Haziran ayında işe başlama sözleşmesi imzalanan Ağustos ayında hafriyat çalışması başlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi Altınova Kültür Merkezi ve Cemevi Projesi’nde çalışmalar durdu. 420 Günlük iş bitirme süresinin yaklaşık 3’te 1’i biterken, inşaatın durması ekonomik gerekçelere bağlanıyor.

Altınova’da Kültür Merkezi ve Cemevi olarak yapımına başlanan ve 4 bin 500 metrekarelik inşaat alanı ve donatılarıyla önemli bir ihtiyaca cevap vereceği açıklanan projede kepçeler ve kamyonlar durdu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Alevi örgütleri tarafından 14 Ağustos’ta sevinçle atılan temel atma töreninden beri inşaatta ciddi bir ilerleme olmaması gözleri tıkanan Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne çevirdi.

SEÇİMLERE YETİŞECEKTİ

Kepez İlçesi Altınova Orta Mahallesi’ndeki ilkokul karşısında yapımına başlanan Kültür Merkezi ve Cemevi’nin temel atma töreninden bugüne inşaatında bir ilerleme olmaması hem Alevi örgütlerini hem de bölgedeki vatandaşları tedirgin etti. İki adet konferans salonu, ibadethane, kütüphane, kurban kesim merkezi, sergi ve kurs alanları ile kafeteryanın olacağı projenin sözleşme tarihinden itibaren 420 gün içinde (14 ayda) bitirilmesi gerekiyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan haberlerde ve açıklamalarda Cemevinin yerel seçimlerden önce hizmete açılmasının hedeflendiği kaydedilmişti. Görüldüğü kadarıyla inşaatın 2019 yılı Mart ayında yapılacak seçimlere kadar bitirilmesi mümkün görünmüyor.

GÖRKEM DELLAL

Editör: TE Bilisim