Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP İl Binası önünde düzenlenen törenle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Uysal, CHP İl Teşkilatı’na yaptığı aday adaylığı başvurusu sonrası partililere hitaben bir konuşma yaptı. Uysal’ın aday adaylığı açıklamasına eşi Ümran Uysal,  CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Kepez İlçe Başkanı Servet Yıldız, Kaş İlçe Başkanı Ulaş Akbaş, Korkuteli İlçe Başkanı Yıldıray Çıldır, İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, İl Gençlik Kolları Başkanı Musa Gül, eski milletvekilleri Tuncay Ercenk, Osman Kaptan, eski il başkanları Ömer Melli, Ertuğrul Ünal, Semih Esen, eski merkez ilçe Başkanı Durmuş Atıcı, partinin tanınmış isimlerinden Murat Bulat, Abdi Yavuz, Enver Barış, TÜM-BEL-SEN Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, Belediye İş Antalya Şube Başkanı Kemal Çavuşoğlu, Anadolu Birliği Başkanı Bedri Yalçın, partililer ve vatandaşlar katıldı.

ANKETLER BENİ GÖSTERİYOR

CHP İl Teşkilatı önünde kurulan platformda partililere seslenen Uysal, Muratpaşa'da görev yapan belediye başkanının daha üst makamlara adının geçmesinin doğal olduğunu söyledi. Eylül ayından itibaren büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı için çevresinden büyük talep geldiğini altını çizen Uysal, şöyle konuştu: “Önceleri çok üstünde durmadım. Sonra yapılan 3 anketin sonuçları önümüze gelmeye başladı. Bu bilimsel olduğunu gördüğüm anketlerde açık farkla en ön pozisyonda olduğumu gördüm. Birkaç gün tereddüt ettim ama memleket ve Antalyamız söz konusu olduğu için aday adayı olma kararı verdim. 'Muratpaşa'da şu kadar oy alayım, rahatıma bakayım' diyemedim.”

ANTALYA’YI ŞAHA KALDIRACAĞIZ

“Milletim, parti tabanım böyle talep ediyorsa, canım feda. Sonuna kadar mücadele edeceğim. Hep birlikte kazanacağız, Antalya'yı hep birlikte şaha kaldıracağız. Biz göreve geldiğimizde iyi insanlar göreve gelmiş olacak. Kentin geleceğini düşünenler, kimsesizler göreve gelmiş olacak. Yoksullar, yaşlılar, evlerinden çıkamayanlar iktidara gelmiş olacak."

HEP BERABER KAZANACAĞIZ

CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul ise yaptığı konuşmada aday adaylığını açıklayan Ümit Uysal’ın parti örgütünün içinden çıktığını söyledi. Yerel seçimlerde 1989 yılında olduğu gibi birçok belediyeyi kazanacaklarını iddia eden Kumbul, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizde adaleti, demokrasiyi, laikliği, hep beraber kazanacağız. Çağdaş Türkiye'yi hep beraber yeniden kuracağız. Yerel seçimler bunun için çok önemli. Antalya'da bizim 6 belediyemiz var, hepsinde sosyal belediyeciliğin farkını çok net görebiliyoruz. Antalya Büyükşehir'i sosyal belediyecilik anlayışı ile tekrar tanıştıracağız." Senem KÖR

 

 

Editör: TE Bilisim