Antalya’da 10 yaşındaki kıza cinsel tacizde bulunan ve kızın annesinin şikayeti üzerine gözaltına alınan apartman görevlisi A.Ö.'nün tutuksuz yargılanmasına karar verilmesi, talihsiz kızın annesi F.K.’yi isyan ettirdi. Dün görülen  Mahkemeye çocuk istismarı davalarını özellikle takip eden Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM)Başkanı Saadet Özkan, Yardımcısı Yücel Ceylan,  Genel Koordinatörü Arzu Arıcı ve diğer üyeler katıldı. Mahkeme sonunda A.Ö’ye tutuksuz yargılama kararı verildi. Bir sonraki duruşma ise 24 Eylül’e ertelendi. UCİM Başkanı Saadet Özkan, Mahkemenin ardından adliye önünde basın açıklaması yaptı.

PEDOFİLLİLER VAZGEÇMİYOR

Tacize uğrayan  küçük kızın annesi F.Y. kızına cinsel istismarda bulunan şahsın ceza almaması durumunda kaçabileceğini iddia etti. F.Y,’’ Belli ki ceza alacağını kendisi de biliyor. Tutuklu yargılanması tüm çocukların sağlığına olacak bir karar. Çünkü bu şahıs vazgeçmeyecek. Pedofililer vazgeçmiyor’’ dedi. F.Y. ’’Ceza almamaları onları daha çok suça teşvik edip cesaretlendiriyor.  Bununla alakalı savcılarımızın, hâkimlerimizin, heyetimizin, başkanımızın, bilirkişilerin gönüllü olarak pedofilliler hakkında bilgi toplayıp bir şeyler yapmaları gerek’’ diye konuştu.

TÜKENDİM, YORULDUM

Suçluların artık ceza almalarını isteyen istismar edilen kızın annesi F.Y. gözyaşlarına hakim olamadı. F.Y.,‘’dünyaya bakışımızı değiştiren tüm canavarların ceza almasını istiyorum. Benim çocuğuma yapılan bu işkencenin cezasız kalmasını istemiyorum. Başka çocuklara dokunulsun istemiyorum artık avazım çıktığı kadar bağırmaktan tükendim yoruldum. Yani bu rezilliğin bir an önce bitmesini istiyorum’’ dedi.

UNUTMUYORLAR

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM)Başkanı Saadet Özkan, her gün bu tür olaylarla karşılaştığını ve çocukların asla unutmadığını söyledi. Özkan,’’Dün bir yerde 64 yaşındaki bir kadın -çocukken ben bunu yaşadım 76 yaşında ki ablama yeni anlatabildim- dedi. Bakın unutmuyorlar çocuklar yaşadıkları bu korkunç insanlık suçunu unutmuyorlar’’ dedi.

BU NE İLK NE SON OLACAK

Saadet Özkan, Bu konuların acil çözüme ulaşabilmesi için yetkililere seslendi. Özkan,’’ Acıların dinmesi için çocuklar için özel ihtisas mahkemelerini istiyoruz. Çünkü celseler çok uzun sürdükçe yıpranmalar çok uzuyor. Emniyetten, Adalete, eğitime bütün bu alanlarda ortak bir protokolün ivedilikle hızlanmasını ve çocuklar için fark etme ve önleme tedbirlerinin harekete geçmesini istiyoruz.Cumhurbaşkanımız artık yeniden seçildi ve biz talebimizi kendisine iletmek istiyoruz lütfen çocuklar için özel mahkemeler kurulsun çocuklar vatandır. Yoksa bu ne ilk ne son olacak.’’ diye konuştu.

 

İstismar olayının herkesin başına gelebileceğini kaydeden Özkan,’’ Bizden uzak bir durum değil. Adam aramızda şu anda tutuksuz yargılanıyor. Çocukların ifadeleri var o çocuklar güvende mi ayrıca bunu da düşünmek zorundayız. Çünkü annemiz bir kelime söyledi ‘hocam benim çocuğumun ben etrafındayım peki o çocuklar ne olacak’’’ dedi. Senem KÖR

Editör: TE Bilisim