CHP’nin Antalya’daki önemli isimlerinden avukat Gürkut Acar, hafta sonu yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesinde Akdeniz GERÇEK’e açıklamalarda bulundu.

 

GİDİCİ OLDUĞUNUN FARKINDA

Halkın 24 Haziran seçimlerinde ‘tek adam’ zihniyetini sandığa gömeceğini iddia eden Acar, “Bence bu kez olacak, bu kez başaracağız. Tek adam zihniyetini sandığa gömeceğiz. Bunu okumak için Tayyip Bey’in yüzüne bakmak lazım. Yorgun, bitkin ve umutsuz. Bingöl’e gidiyor, kendisini Diyarbakır’da zannediyor. Bursalılara, ‘Sakaryalılar hadi allahaısmarladık’ diyor. Dengesi bozuldu, vücut dili hayra alamet değil. Artık o da gidici olduğunun farkında. Son yaptıkları hamleler, Suruç meselesi, Kandil çıkarması bunların hepsi son çırpınışlar. Zamanında Ecevit’in Apo’yu yakalayıp getirmesi gibi bir mucizevi sonuç bekliyor bir yerlerden. Halk artık bunlara kanıksadı. Ayrıca, ‘AKP giderse kaos gelir’ hikayesini artık halk yutmuyor” dedi.

 

HALK CEVABI SANDIKTA VERECEK

Ülkede çok büyük bir sessiz çoğunluk olduğunu, dip dalgası olarak gördüğü bu durumun sandıkta gereken cevabı vereceğine inandığını kaydeden Acar, “AKP, halkın gözündeki güvenilirliğini her geçen biraz daha kaybediyor. Ekonomi çok kötü, insanlar isyanda. Dolar aldı başını gitti, Türk Lirası yüzde 30 değer kaybetti. İnsanların elindeki para adeta uçup gidiyor. Bunun tepkisini halk gösterecektir” diye konuştu.

 

‘MİTİNGE GİDECEKSİNİZ’ ZORLAMASI

CHP’li Gürkut Acar, Cumhurbaşkanı’nın Antalya’da yaptığı miting ile ilgili ilginç duyumlar aldıklarını hatırlatarak şöyle dedi: “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin mitinge gitmesi için çalışanlarına imza attırdığı konuşuluyor. İnsanları ‘mitinge gideceksiniz’ diye zorlamışlar. Bu şekilde miting alanını doldurmaya çalışmışlar. İnsanlar da ekmek davasından mecbur kalmışlar.”

 

İNCE ÜLKEYİ DÜZLÜĞE ÇIKARIR

Acar, CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin seçim meydanlarındaki performansını da değerlendirdi. Acar, şöyle konuştu: “Muharrem İnce, Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin yetiştirdiği çok önemli bir insan. Fizik kafasına sahip. Yani doğruyu yanlışı ayırt edebilme yeteneği olan, mantıklı, sağduyulu ve halkını seven bir insan. CHP böyle bir insanı yetiştirdiği için iftihar etmeli. Değerini şimdi daha çok gösteriyor. Türkiye’ye vadettiği şeyler aslında Türkiye’nin önümüzdeki dönemde parlamasını sağlayacak konular. Üreten ekonomi ve tarımı ayağa kaldıracak hamleler var.

Başka ülkelerini çiftçisinin güçlenmesi yerine Türk çiftçisinin güçlenmesini sağlayacak projeleri var. Sayın İnce’nin ülkeyi düzlüğe çıkaracağına, Recep Tayyip Erdoğan’dan çok daha iyi yöneteceğine inanıyorum.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

  

Editör: TE Bilisim