Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, Kemer’deki Kleopatra Koyu’nu da içine alan 120 dönümlük Tekirova Tabiat Parkı alanının, 30 Mayıs’ta yapılan ihaleyle üç firmanın oluşturduğu ortaklığa kiralanmasına tepki gösterdi. Balkan, yaptığı açıklamada her zaman doğa ve tarih bilinciyle hareket eden Antalya Barosu’nun çevre talanına, ekolojik yıkıma karşı tavrının net olduğunu belirterek, söz konusu ihale ve Milli Park planlarıyla ilgili araştırma yapacaklarını ve konuya ilişkin hukuki çalışmalara başlatacaklarını kaydetti.

 

TALANA KARŞI TAVRIMIZ NET

Polat Balkan’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle: “Yazılı ve görsel basına yansıyan haberlerden, Antalya Kemer ilçesinde bulunan Kleopatra Koyunu da içine alan 120 dönümlük Tekirova Tabiat Parkı alanının, 30 Mayıs’ta yapılan ihaleyle üç firmanın oluşturduğu ortaklığa kiralandığı anlaşılmaktadır.

Her zaman doğa ve tarih bilinciyle hareket eden Antalya Barosu’nun çevre talanına, ekolojik yıkıma karşı tavrı nettir. Söz konusu ihaleyle ve Milli Park planlarıyla ilgili haberlerin içeriğini araştırmaya ve konuya ilişkin hukuki çalışmalara başladığımızı, basın ve kamuoyuyla paylaşıyoruz.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim