Açıklamada ülkede her 24 saatte 31 sağlık çalışanının görevi başında şiddete uğradığı, bunların da üçte birinin fiziksel şiddet olgusu olduğu belirtilerek, şöyle denildi: “Bunun son örneklerinden birisini ne yazık ki Cuma günü itibariyle sabah mesaisinde Antalya'da yaşadık. Çamyuva aile sağlığı merkezinde görevli meslektaşımız usulsüz rapor istemini reddettiği gerekçesiyle hastasının saldırısına uğramış, ayak ve bacak kemiklerinde parçalı kırıklara yol açacak tarzda  acımasızca darp edilmiştir. Darbenin şiddetiyle bayılan meslektaşımız kendine geldiğinde şahıs sözel şiddete devam etmiştir. Kemer Devlet Hastanesine kaldırılan arkadaşımız bir operasyon geçirmiştir. Süreci yakından takip etmekteyiz. Öncelikle meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz ve bundan sonraki hukuki süreçlerde kendisine tam destek sağlanacağını bildirmek istiyoruz. Saldırganların en kısa sürede hak ettikleri en ağır cezaya çarptırılması için de yetkilileri göreve çağırıyoruz.”

 YANLIŞ POLİTİKALAR

Adına ‘sağlıkta  dönüşüm’ denilen sağlıksız uygulamalar ve yanlış politikalar nedeniyle sağlık alanında yaşanan olumsuzluklar, hekim hasta ilişkisini zedelemekte ve hekimler yaşanan olumsuzlukların tek sorumlusuymuş gibi hastalar ile karşı karşıya getirilmektedirler. Artık  hekimler ve sağlık  çalışanları can güvenliklerinin olmadığının farkındadır. Bu durum ne yazık ki psikolojik etkilenimleri de beraberinde getirmekte, sağlık çalışanlarında endişelerin artmasına ve çalışma motivasyonunun ciddi boyutta azalmasına neden olmaktadır.  Tüm bunlara karşın yönetenler duymaz, işitmez, görmez tutumlarını ısrarlı bir şekilde sürdürmektedirler. Bu günkü yasal yaptırımlar yeterli olmaktan çok uzaktır. Acilen iktidarlar meslek örgütümüzün ısrarla önerdiği sağlıkta şiddet yasa tasarısının yasalaşması için gerekli girişimlerde bulunmalıdır. Böylece sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti arttıran unsurlardan birisi, şiddeti uygulayan kişinin cezalandırılmayacağı düşüncesi ortadan kalkacaktır. Aksi takdirde birçok şey için geç kalınacak, sağlıkta güvenli çalışma ortamı yok olacaktır.”

 MÜCADELEMİZ SÜRECEK

“Hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik, giderek artan şiddet ile ilgili iktidarın gerekli yasal tedbirleri hızla alması gerekliliği yanı sıra, sağlık çalışanlarını aşağılayan, yok sayan beyan ve uygulamalardan da vazgeçmeye, sağlık çalışanlarına sahip çıkmaya davet ediyoruz. Antalya Tabip Odası ve Antalya Aile Hekimleri Derneği olarak şiddet başta olmak üzere, meslektaşlarımızın ve sağlık çalışanlarının her zaman yanlarında olacağımızı, hukuki ve  her türlü desteği vereceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.  Sağlıkta şiddetin sona ermesi için vereceğimiz mücadeleyi sonuç alıncaya kadar sürdürmekte kararlıyız. Herkes için sağlıkta ve yaşamın diğer alanlarında şiddetin olmadığı bir gelecek diliyoruz.” Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim