Üçgen ve Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan vatandaşlar, Giritli Parkı’nın otopark yapılmasına izin vermedi. Referandumda iki mahallede toplam 2861 hayır oyuna karşılık, 360 evet oyu çıktı. Bu sonuçla halkın yüzde 88.8’i otoparka onay vermemiş oldu.

 

HAYIR’IN ORANI YÜZDE 88.8

Giritli Parkı için Üçgen ve Cumhuriyet Mahallelerinde yapılan referandumda halk yüzde 88.8 oranında otoparka karşı çıktı. Üçgen Mahallesi’nde 1851 hayır oyuna karşılık 139 evet oyu verirken, Cumhuriyet Mahallesi’nde 1010 hayır oyuna karşılık 221 evet oyu çıktı. Bu sonuçlara göre iki mahallede toplam 2861 hayır oyuna karşılık, 360 evet oyu verilmiş oldu.  

 

HALK KARARINI VERDİ

Giritliler Derneği Başkanı Cem Çon, halkın Giritliler Parkı’nın otopark olmaması yönünde oy kullandığını belirterek, “Menderes Türel’in dediği gibi Giritliler Parkı’nın otopark olup olmaması halkı soruldu ve hayır yanıtı alındı. Dolayısıyla halk kararını vermiştir. Nitecide Sayın Türel’in de halkın sesine kulak vereceğini düşünüyorum” diye konuştu.

 

  

KUPA TARTIŞMASI

Bu arada, referandum sürecini Üçgen Mahalle Muhtarlığı'nda takip eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, AKP Muratpaşa ilçe Başkanı Hasan Bozdemir, 22. Dönem Antalya Milletvekili Tuncay Ercenk ile CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul arasında kupa ve broşür tartışması yaşandı. Seçim ortamının sağlıklı olmadığını iddia eden 'hayır' cephesi, Birol Ekici ve AKP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Bozdemir ile sözlü tartışmaya girdi. Hayır cephesi oy kullanımında kupa dağıtılamayacağını söylerken, Genel Sekreter Ekici ise kupaların Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in hediyesi olduğunu söyledi. Tuncay Ercenk, bir ara görevlilerin bulunduğu masalardaki kupaları kaldırdı. Ancak kupalar tekrar masaya konuldu.

 

BİR KUPA, BİR AĞAÇ EDER Mİ?

Kupa ve broşür tartışmasına mahalle sakinleri de katılınca gerginlik yaşandı. Sivil polisler sürekli "Bir kupa, bir ağaç eder mi?" diyerek sözlü protestoda bulunan bir mahalleliyi bulunduğu ortamdan uzaklaştırdı. Mahalle sakinlerinden bazıları, parklarının yıkılmaması gerektiğini ve mahallelerine otopark yapılmasını istemediklerini dile getirdi. Genel Sekreter Birol Ekici ve AKP Muratpaşa ilçe Başkanı Hasan Bozdemir, daha önce bir halk oyaması yaptıklarını, ancak halktan gelen yeni isteğe göre bir daha referanduma gittiklerini ifade etti.

 

EVET ÇIKARSA 7 KATLI OTOPARK

Mahallesine otopark ve ağaçların kesilmesini istemediğini söyleyen bir kadın oy kullanımının ardından kendisine verilen kupayı yere atarak kırdı. Diğer oy kullanan vatandaşlar kırılan kupa parçalarından yaralanabileceklerini söyleyerek, kadına tepki gösterdi. Oy katılımının yüksek olduğu seçime, Zehra Ay adlı yaşlı kadın, yakınlarının yardımıyla tekerlekli sandalyede geldi.  Buse Yeşil-DHA

 

Editör: TE Bilisim