Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Ticaret Bakanlığı Gümrüklerde Uyuşturucuya 4,3 milyar TL’lik Darbe Vurdu!

Ticaret Bakanlığı Gümrüklerde Uyuşturucuya 4,3 milyar TL’lik Darbe Vurdu!

Ticaret Bakanlığı, gümrük kapılarında gerçekleştirdiği üç ayrı operasyonla zehir tacirlerine büyük darbe vurdu. Ağrı, Edirne ve Iğdır’da düzenlenen operasyonlarda toplam 1,3 ton uyuşturucu madde ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığı, gümrük kapılarında gerçekleştirdiği üç ayrı operasyonla zehir tacirlerine büyük darbe vurdu. Ağrı, Edirne ve Iğdır’da düzenlenen operasyonlarda toplam 1,3 ton uyuşturucu madde ele geçirildi.

KAYNAK: Haber Merkezi
Ticaret Bakanlığı Gümrüklerde Uyuşturucuya 4,3 milyar TL’lik Darbe Vurdu!

Ticaret Bakanlığı, Gümrükler Muhafaza ekiplerinin narkotik suçlarla mücadelesinde büyük bir başarıya daha imza attı. Ağrı Gürbulak, Edirne Kapıkule ve Iğdır Dilucu gümrük kapılarında yapılan titiz risk analizleri sonucu, yurda giriş yapan yük araçları ve yolcu eşyaları detaylı şekilde arandı.

Yapılan aramalarda toplam 1,3 ton uyuşturucu madde ele geçirildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, uyuşturucunun piyasa değerinin 4 milyar 385 milyon TL olduğu bildirildi.

“1.3 Ton Uyuşturucu Madde Yakalandı”

Ticaret Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada operasyonların ayrıntılarını şu ifadelerle duyurdu:

“Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekiplerince, Ağrı, Edirne ve Iğdır illerinde gerçekleştirilen üç farkı operasyonda 4 milyar 385 milyon Türk Lirası değerinde uyuşturucu madde ele geçirildi.

Gürbulak, Kapıkule ve Dilucu Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlükleri ekiplerince narkotik risk analizleri ve hedefleme çalışmaları kapsamında yurda giriş yapan yüklerin ve yolcu eşyalarının detaylı aramalar neticesinde;

-Ağrı Gürbulak Gümrük Kapısı’nda bin 167 kilogram sıvı metamfetamin,

-Edirne Kapıkule Gümrük Kapısı’nda 114 kilogram esrar,

-Iğdır Dilucu Gümrük Kapısı’nda 23 kilogram metamfetamin olmak üzere toplam 1.3 ton uyuşturucu madde yakalandı.”

akdenizgercekticaret-bakanligi2.webp

“Sıfır Tolerans Anlayışıyla Mücadele Ediyoruz”

Bakanlık açıklamasında, yürütülen operasyonların sadece bir güvenlik tedbiri değil, aynı zamanda toplumsal yapının korunması açısından da büyük önem taşıdığı vurgulandı:

“Milli bütünlüğümüzün asli unsuru olan aile ve toplum yapımızın korunması başta olmak üzere, toplumun genelini tehdit edecek terörle mücadele ve organize suç örgütlerine finansman sağlayan uyuşturucu kaçakçılığı mücadelesi, kararlılık ve sıfır tolerans anlayışıyla aralıksız sürdürüyoruz. Operasyonlarla ilgili soruşturmalar Doğubayazıt, Edirne ve Ağrı Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde devam etmektedir.”


Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız