Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
23°
Akdeniz Gerçek | Gündem | İstanbul’un Merkezi 1 Günlüğüne Kapatılıyor: Beyoğlu Kaymakamlığı Açıklama Yaptı

İstanbul’un Merkezi 1 Günlüğüne Kapatılıyor: Beyoğlu Kaymakamlığı Açıklama Yaptı

Beyoğlu Kaymakamlığı, 29 Haziran 2025 tarihinde yapılması planlanan Onur Haftası etkinlikleri kapsamında, ilçedeki tüm açık alanlarda gösteri ve etkinlikleri 24 saat süreyle yasakladı. Taksim ve çevresi bariyerlerle kapatılacak.

Beyoğlu Kaymakamlığı, 29 Haziran 2025 tarihinde yapılması planlanan Onur Haftası etkinlikleri kapsamında, ilçedeki tüm açık alanlarda gösteri ve etkinlikleri 24 saat süreyle yasakladı. Taksim ve çevresi bariyerlerle kapatılacak.

İstanbul’un Merkezi 1 Günlüğüne Kapatılıyor: Beyoğlu Kaymakamlığı Açıklama Yaptı

23–29 Haziran Onur Haftası etkinlikleri kapsamında sosyal medyada yapılan 29 Haziran için toplanma çağrıları sonrası, Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, kamu düzeni ve toplumsal barışa zarar verebilecek eylemlerin önlenmesi amacıyla gösteri ve etkinliklerin yasaklandığı duyuruldu.

Eylemler Yasaklandı

Kaymakamlık, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. maddesi ve 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 32/ç maddesi gereğince, 29 Haziran Pazar günü saat 00.01’den itibaren 24 saat boyunca, ilçedeki tüm açık alanlarda toplantı, yürüyüş, basın açıklaması, bildiri dağıtımı, oturma eylemi gibi etkinliklerin yasaklandığını bildirdi.

Taksim ve Çevresinde Bariyerli Önlem

Yasak kararı kapsamında alınacak güvenlik önlemleri de açıklandı. Taksim Meydanı, Cumhuriyet Anıtı, Gezi Parkı, Sıraselviler Caddesi ve İstiklal Caddesi gibi alanlar bariyerlerle kapatılacak, bazı sokaklar araç ve yaya trafiğine tamamen kapatılacak.

Açıklama Yapıldı

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bazı sosyal medya hesapları üzerinden: 29.06.2025 günü içerisinde toplanma çağrıları yapıldığı anlaşılmıştır. Bahse konu yapılmak istenilen toplanmaların, kamu düzeni ve toplumsal barışı bozabilecek eylemlere sebebiyet verebileceği değerlendirilerek, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. maddesi ve 5442 sayılı İl idaresi Kanunu’nun 32 (ç) maddesine istinaden: Kaymakamlığımızca idaremizde bulunan tüm açık alanlarda 29.06.2025 günü saat 00.01 itibari ile 24 saat süreyle toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, bildiri dağıtma, oturma eylemi gibi tüm etkinlikler yasaklanmıştır. Alınacak tedbirler kapsamında, Taksim Meydan Cumhuriyet Anıtı’nın bariyerlerle kapatılması, Taksim Meydan, Gezi Parkı, Sıraselviler Caddesi’nin ve İstiklal Caddesi’nin Tünel Meydanı’na kadar bariyerleme sureti ile bağlı sokaklar da dahil araç ve yaya trafiğine kapatılması, gerekirse kontrollü geçiş yapılmasına, Aynı gün içerisinde ilçemiz genelinde meydana gelmesi muhtemel toplumsal olaylar dikkate alınarak, ihtiyaç görülmesi halinde ilçe sınırları içerisinde farklı noktalarda yaya ve araç trafiğinin kapatılmasına karar verilmiştir.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız