Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
23°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Facianın Ardından Müşteriler Yemek Değil Güvenliği Soruyor

Facianın Ardından Müşteriler Yemek Değil Güvenliği Soruyor

Bolu Kartalkaya’da yaşanan ve 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangını sonrası tatilciler kayak merkezlerinde eğlence ve konfor yerine güvenliği sorgulamaya başladı.

Bolu Kartalkaya’da yaşanan ve 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangını sonrası tatilciler kayak merkezlerinde eğlence ve konfor yerine güvenliği sorgulamaya başladı.

Facianın Ardından Müşteriler Yemek Değil Güvenliği Soruyor

Bolu Kartalkaya’da meydana gelen ve 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangını, kayak merkezlerine yönelik güvenlik endişelerini artırdı. Kartalkaya’daki trajik olayın ardından tatilciler, kayak merkezlerinde güvenlik önlemlerine daha fazla önem verirken, rezervasyon yaptırmadan önce otellerin güvenlik standartlarını sorgulamaya başladı.

MİSAFİRLER ÖNCE GÜVENLİĞİ SORUYORLAR

Uludağ’da otel yöneticisi Harbi Türk, tatilcilerin artık otel ve tur şirketlerinin sosyal medya hesaplarındaki yorumlarda yemek çeşitliliği ve eğlence yerine güvenliği ön planda tuttuklarını belirterek, "Bolu'da yaşanan olay çok üzücü, büyük bir felakettir ve orada vefat edenler şehittir. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Uludağ, kurumları en çok işleyen bir bölgedir. Jandarması, itfaiyesi ve milli parkları bir ahenkle işliyor. Alan başkanının gelmesiyle zaten o ahenk sürüyor. Özellikle güvenlik önlemleri bakımından ülkede en iyi işleyen, en iyi çarkı dönen bir yerdir Uludağ. Burada her 3 ayda bir güvenlik toplantıları yapılır. Otellerin hem turizm işletme belgeleri hem de güvenlik önlemleri kontrollerden geçer. Ayrıca otellerdeki denetimler devam ediyor. Otelimize gelen misafirler, önceden yemek ve otel yorumlarına bakardı. Şimdi telefonla rezervasyon için arayan ve direkt otele gelen misafirlerimiz, bize otelin güvenliğini soruyorlar" dedi.

Facianın Ardından Müşteriler Yemek Değil Güvenliği Soruyor

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Uludağ’da otel işletmecisi Ömer Faruk Kamburoğlu, yaşanan olay sonrası güvenlik kontrollerinin tekrar gözden geçirildiğini belirterek, "Yaşanan olaydan sonra Uludağ otelcileri olarak hepimiz tedirgin olduk. Güvenliğimizi tekrardan kontrollerimizi gözden geçirdik. Biz sezona başladığımız sırada zaten tedbirlerimizi almıştık ama bu üzücü olaydan sonra ekstra önlemlerimizi arttırdık. İtfaiyemiz en uzak otele 3 dakika mesafede bulunmaktadır. Bu da bizlere ve misafirlere güven vermektedir” şeklinde konuştu.

"DİĞER KAYAK MERKEZLERİ ULUDAĞ’I ÖRNEK ALMALI"

Uludağ’a 30 yıldır kayak yapmak için geldiğini söyleyen Sinan Dağdelen, Kartalkaya’daki olayın herkesi derinden üzdüğünü dile getirerek, "Bolu Kartalkaya'da yaşanan olay içimizi yaktı. Uludağ'da böyle bir sorunun yaşanacağını düşünmüyorum. Daha önce Kartalkaya’da problemlerin olduğunu da biliyorduk. Biz bir kez gitmiştik. Sonra tercih etmedik. Orada kayak kalitesi, otel kalitesi gerçekten düşük" ifadelerini kullandı.

ULUDAĞ’DAKİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Türkiye’nin ilk kayak merkezi olan Uludağ’da, toplam 20 otel, 10 kamu misafirhanesi ve 70 orman köşkünde 2 bin 850 oda ve 8 bin 350 yatak kapasitesi bulunuyor. Bölgedeki güvenliği sağlamak amacıyla 20 Jandarma Özel Harekat (JÖH), 15 Jandarma Arama Kurtarma (JAK), 5 AFAD personeli, 10 itfaiye görevlisi ve 3 itfaiye aracı sürekli hazır bekletiliyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız