Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
23°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Cem Gürdeniz’den Öcalan’ın Silah Bırakma Çağrısına Tepki!

Cem Gürdeniz’den Öcalan’ın Silah Bırakma Çağrısına Tepki!

Mavi Vatan teorisinin kurucusu Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, ter*r örgütü P*K’nın lideri Abdullah Öcalan’ın silah bırakma çağrısını değerlendirdi.

Mavi Vatan teorisinin kurucusu Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, ter*r örgütü P*K’nın lideri Abdullah Öcalan’ın silah bırakma çağrısını değerlendirdi.

Cem Gürdeniz’den Öcalan’ın Silah Bırakma Çağrısına Tepki!

Terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan’ın silah bırakma çağrısı, Türkiye’de geniş yankı uyandırdı. Mavi Vatan doktrininin mimarı ve Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, bu açıklama hakkında sosyal medya hesabından kapsamlı bir değerlendirme yaptı.

Gürdeniz, "Türkiye, PKK’yı ülke içinde etkisiz hale getirmişse, bu çağrıya neden gerek duyuluyor?" sorusunu gündeme getirerek, Öcalan’ın çağrısının kamuoyunda ciddi kırılmalara yol açtığını belirtti.

Türkiye’nin Asıl Güvenlik Tehdidi Büyük Kürdistan’dır

Gürdeniz, PKK’nın Marksist bir örgüt olarak başladığını ancak zamanla ABD ve Avrupa destekli bir yapılanmaya dönüştüğünü vurgularken, Türkiye’nin güneyinde oluşan Irak ve Suriye’deki otonom Kürt yapılarının birleşmesi halinde Büyük Kürdistan’ın kurulma ihtimalinin arttığını dile getirdi.

"Türkiye, PYD ve YPG’yi doğrudan PKK’nın uzantısı olarak görmektedir. Öcalan’ın silah bırakma çağrısının bu yapılar üzerinde hiçbir etkisi yoktur." diyen Gürdeniz, Fırat’ın doğusundaki ABD ve İsrail destekli PKK bağlantılı silahlı Kürt hareketinin durdurulması gerektiğini ifade etti.

Cem Gürdeniz’den Öcalan’ın Silah Bırakma Çağrısına Tepki!

Fırat’ın Doğusu Kilit Noktadır

Türkiye’nin asıl tehdit olarak Fırat’ın doğusundaki gelişmelere odaklanması gerektiğini vurgulayan Gürdeniz, şu tespitlerde bulundu:

ABD’nin 2003 Irak işgali sonrası Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) kurulmasının Türk jeopolitiğine ağır darbe vurduğunu belirtti. 2011 sonrası Suriye’de PYD ve YPG’nin ABD’nin müttefiki haline geldiğini hatırlattı. Suriye’de ABD ve İsrail destekli bir rejimin bulunduğunu ve bu durumun Türkiye’nin jeopolitik kaderini olumsuz etkilediğini ifade etti. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin su, tarım ve maden kaynakları açısından stratejik önem taşıdığını, bu bölgenin bir ABD-İsrail destekli devlet tarafından kuşatılmasının büyük riskler doğuracağını söyledi.

Türkiye’nin Kürt Sorunu Yoktur, Terör Sorunu Vardır

Gürdeniz, Türkiye’nin iç siyasetinde etnik temelli ayrıştırmanın tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’nin Kürt sorunu yoktur, PKK ve türevleri üzerinden kurgulanan bir terör sorunu vardır. Üst kimliğimiz Türk kimliğidir. Günlük siyasi, ekonomik ve hukuki kazanımlar için gelecek nesillerin asırlık kaderi pazarlık konusu olamaz. Ne mutlu Türküm diyene" dedi.

Cem Gürdeniz’den Öcalan’ın Silah Bırakma Çağrısına Tepki!

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız