Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
21°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Belediye İş Sendikası'ndan Laik Türkiye Cumhuriyeti Açıklaması

Belediye İş Sendikası'ndan Laik Türkiye Cumhuriyeti Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in açıklamaları ve Kara Harp Okulu mezuniyet törenindeki “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganı sonrası genç teğmenlere açılan soruşturma, Cumhuriyet değerlerine yönelik tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in açıklamaları ve Kara Harp Okulu mezuniyet törenindeki “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganı sonrası genç teğmenlere açılan soruşturma, Cumhuriyet değerlerine yönelik tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Belediye İş Sendikası'ndan Laik Türkiye Cumhuriyeti Açıklaması

Son günlerde laik Türkiye Cumhuriyeti ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik saldırılar yoğunlaştı. Belediye İş Sendikası, bu gelişmelerin ardından yaptığı açıklamada, yaşananların laik Cumhuriyete ve onun kurucusuna karşı bir saldırı olduğunu vurguladı. 

Belediye İş Sendikası Genel Merkezi'nin Açıklaması

Yaşanan olaylara ilişkin yaptığı açıklamada laiklik ve Atatürk karşıtı girişimlere tepki gösteren Belediye İş Sendikası Genel Merkezi, "Son günlerde laik Türkiye Cumhuriyeti’ne ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e saldırılar yoğunlaştı. Önce Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçmişin yalanları ve çarpıtmalarıyla laikliğe, yani Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli laik Cumhuriyete saldırdı. Ardından da Kara Harp Okulu 2024 yılı mezuniyet töreninde ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ diyen teğmenler hakkında soruşturma açıldı. Bu zihniyetin uzantılarının, Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhuriyete ve laikliğe karşı nefretlerini biliyoruz. Onlar 'keşke Yunan galip gelseydi' diyen Fesli Kadir’in talebeleri. Bu zihniyetin temsilcileri, kimin dizinin dibinde oturursa otursun, hangi tarikatın müridi olurlarsa olsun; bu onlara saçmalama, abuk sabuk konuşma hakkı vermez. Bu sözler ister iktidarın gündem değiştirme, ister toplumu ayrıştırma çabası, isterse de açlığı, yoksulluğu, işsizliği gizleme çabalarının bir ürünü olsun, cevapsız kalamaz" dedi.

Belediye İş Sendikası'ndan Laik Türkiye Cumhuriyeti Açıklaması

EĞİTİMDEKİ SORUNLAR GÖZ ARDI EDİLİYOR

Açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki mevcut sorunlara dikkat çekilerek, Yusuf Tekin’in laiklik karşıtı açıklamalar yapmasının kabul edilemez olduğu ifade edildi. Sendika, “Bu yalanları söyleyenler önce Milli Eğitim Bakanlığı’nın haline baksın. ‘İtibarlarından’ tasarruf yapamayanlar, sıra okullarda temizlik personeli alımına gelince tasarrufa gidiyor. Okullarımızda çocuklarımız ve veliler temizlik yapıyor; belediyelerin 'okulları biz temizleyelim' girişimleri engelleniyor. Öğretmenlerimiz sefalet ücretleri ile çalıştırılıyor. Okul kantinleri denetlenmediği için, kantinlerde zehir saçan gıdalar çocuklarımıza yediriliyor. Uyuşturucu maddeler ilkokul önlerinde dahi satılır hale geliyor; suç çeteleri çocuklarımızı taciz ediyor. Emekçi halkımızın çocukları hayat pahalılığından, işsizlikten, asgari ücretin sefalet ücretine düşmesinden kaynaklı üç öğün yemeğe dahi ulaşamazken, en azından okullarda bir öğün yemek verilsin talebi cevapsız kalıyor" dedi.

"MUSTAFA KEMAL’E SAHİP ÇIKMAK SUÇ SAYILAMAZ"

Belediye İş Sendikası, teğmenlere yönelik açılan soruşturmayı eleştirerek, "Bu ülkenin Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kendi bakanlığında bunca sorun varken ne yapıyor? Onun tek derdi, laik Türkiye Cumhuriyeti ve onun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü karalamak, anayasal laiklik ilkesini yıpratmak. Halkımızın Atatürk sevgisi karşısında Atatürk’e laf söyleyemeyen bu anlayış, yalanlarla, tarihsel gerçekleri çarpıtarak, Atatürk’ün laiklik ilkesine saldırıyor" ifadelerini kullandı.

“LAİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Cumhuriyet değerlerinin korunması için halkı demokratik zeminde birlik olmaya çağıran Belediye İş Sendikası, "Emekçi halkımız tarikat, cemaat temsilcilerinin Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli laik Cumhuriyete yapılan saldırılara, ülkemizin Afganistan zihniyetine dönüştürülmesine demokratik zeminde asla izin vermeyecektir. Laik Türkiye Cumhuriyeti’ne de teğmenlerimize sahip çıkıyoruz. Sonuna kadar sahip çıkacağız." dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız