Akdeniz'in biyolojik çeşitliliğini ve kıyı balıkçılığını tehdit eden terk edilmiş av araçlarına karşı yürütülen seferberlik sürüyor.
Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, yürüttükleri denetim ve tespit çalışmaları kapsamında Gazipaşa kıyılarında suyun altına indi. Ekipler, 12 metre derinlikte deniz tabanına takılarak su altı canlıları için ölümcül bir kapan haline gelen uzatma ağını dalış operasyonuyla sudan çıkardı.

Denizlerimizde Sessiz Tehlike
Deniz tabanında unutulan, kaybolan veya fırtınalar nedeniyle kopan av araçları, yıllarca çürümeden kalarak balıklar, caretta carettalar ve mercan resifleri için sürekli bir tuzak işlevi görüyor.

12 Metrede Bulundu
Kurum tarafından yapılan resmi bilgilendirmede sahadaki bu kritik mücadele aktarılarak, "Denizlerimiz hayalet ağlardan temizleniyor! Gazipaşa’da 12 metre derinlikte tespit edilen uzatma ağı ekiplerimiz tarafından temizlendi" denildi.

Antalya Kıyılarından 2 Yılda 11 Kilometre Hayalet Ağ
Yetkililer, son 2 yılda Antalya kıyılarında 11 kilometreyi aşan hayalet ağ temizliğinin gerçekleştirildiğini de açıkladı.