İskenderun’un Pınarbaşı Mahallesi’nde gece saatlerinden itibaren etkisini artıran kuvvetli fırtına, üç katlı bir apartmanın dam duvarını yerinden söktü.
Aniden çöken duvar, park halindeki 3 otomobil ile 1 motosikletin üzerine devrilerek ciddi hasara yol açtı. Can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, bina çevresinde maddi zarar oluştu.
Olay anına tanıklık eden 16 yaşındaki Ferhat Atar yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:"Çok şiddetli bir fırtına vardı. Dükkanın önünde abimle oturuyorduk. Bir anda büyük bir toz bulutu yükseldi, araçlar pert oldu. Burada bir çocuğun motosikleti vardı, o da zarar gördü. Yaklaşık 10 dakika önce de uçan bir tahta, dükkan çalışanının aracının tamponunu ezmişti. Olay sırasında içeride oturan bir ablamız da çok korktu, biz hemen uzaklaştırdık. 112'yi aradık, polis ve olay yeri inceleme ekipleri geldi. Daha sonra bina sahipleri geldi ve araçlar çekildi. Gerçekten deprem gibiydi, çok büyük bir gürültü oldu."
İhbar üzerine bölgeye gelen polis ve olay yeri inceleme ekipleri güvenlik önlemleri alırken, zarar gören araçlar vinç yardımıyla çekildi.
Bina sahiplerine gerekli bilgilendirmeler yapılırken, fırtınanın bölgede başka risklere yol açmaması için çevrede kontrol sağlandı. Dilersen sıradaki haberi de bu formatta düzenleyebilirim.