Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Galeriler | Burdur | Kibyra’daki Antik Harika Medusa Mozaiği Kışa Hazır

Kibyra’daki Antik Harika Medusa Mozaiği Kışa Hazır

Burdur’un Gölhisar ilçesinde yer alan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kibyra Antik Kenti’ndeki Medusa mozaiği, kış şartlarından etkilenmemesi için koruma altına alındı. Medusa'nın yeniden ziyarete açılacağı tarih de açıklandı.

Burdur’un Gölhisar ilçesinde yer alan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kibyra Antik Kenti’ndeki Medusa mozaiği, kış şartlarından etkilenmemesi için koruma altına alındı. Medusa'nın yeniden ziyarete açılacağı tarih de açıklandı.

KAYNAK: DHA
Kibyra’daki Antik Harika Medusa Mozaiği Kışa Hazır 1
Burdur Gölhisar'da, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Kibyra Antik Kenti'ndeki Medusa mozaiği artık kışa hazır.
1 / 8
Kibyra’daki Antik Harika Medusa Mozaiği Kışa Hazır 2
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Kibyra Antik Kenti'nde Odeion kısmında 2009'daki kazılarda ortaya çıkarılan Medusa mozaiğinin üstü kapatıldı,.
2 / 8
Kibyra’daki Antik Harika Medusa Mozaiği Kışa Hazır 3
Antik mimari ve sanat harikası bu yıl da kış şartlarından etkilenmemesi için korumaya alındı. Medusa mozaiği baharda yeniden ziyarete açılacak.
3 / 8
Kibyra’daki Antik Harika Medusa Mozaiği Kışa Hazır 4
Kibyra Kazı Başkanı Burdur Mehmet Akif Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Özüdoğru, duyuruyu sosyal medya hesabından yaptı.
4 / 8
Kibyra’daki Antik Harika Medusa Mozaiği Kışa Hazır 5
Prof. Dr. Şükrü Özüdoğru, "Kibyra Olympeion Odeionu orkestra zeminini kaplayan opus sectile Medusa mozaiği ile Odeion Stoası zemin döşemesi opus tessellatum mozaiğin üzeri, iklim şartlarından korunması amacıyla kapatılmıştır. 2026 yılı Nisan ayında tekrar ziyarete açılacaktır" açıklamasını yaptı.
5 / 8
Kibyra’daki Antik Harika Medusa Mozaiği Kışa Hazır 6
Kibyra Antik Kenti'nde 2009 yılında antik konser ve toplantı salonu anlamına gelen Odeion ortaya çıkarıldı.
6 / 8
Kibyra’daki Antik Harika Medusa Mozaiği Kışa Hazır 7
Odeon'un ortasında Opus Sectile yöntemiyle yapılmış Medusa mozaiği bulunuyor.
7 / 8
Kibyra’daki Antik Harika Medusa Mozaiği Kışa Hazır 8
Antik mitolojide 'bakışlarıyla taşa çeviren' Gorgonlardan biri olan Medusa'nın, Odeon'un koruyucu sembolü olduğu düşünülüyor.
8 / 8
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız