Burdur'dan Almanya'ya Gurur Tablosu: Küçük Toprak Dünya İkincisi Oldu

Burdur'un Gölhisar ilçesinde ilkokul 4. sınıf öğrencisi olan 9 yaşındaki Toprak Hülya Yalçın, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Einstein Matematik Olimpiyatı'nda 41 ülkeden rakibini geride bırakarak dünya ikincisi oldu ve gümüş madalya kazandı.

Burdur'dan Almanya'ya Gurur Tablosu: Küçük Toprak Dünya İkincisi Oldu

Burdur'un Gölhisar ilçesinde matematiğe olan ilgisi küçük yaşlarda ders çalışırken çözdüğü sorularla başlayan 4. sınıf öğrencisi Toprak Hülya Yalçın'ın başarı hikayesi uluslararası boyuta ulaştı. Ailesinin internet araştırmaları ve öğretmenlerinin yönlendirmesiyle olimpiyatlara adım atan genç yetenek, önce Türkiye'deki yarışmalarda ardından Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen uluslararası olimpiyatlarda bronz madalya elde etti. Son olarak Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirilen Einstein Matematik Olimpiyatı'na katılan Yalçın, 41 farklı ülkeden gelen öğrencilerle yarışarak büyük bir başarıya imza attı ve dünya ikinciliği ile gümüş madalyanın sahibi oldu.

Ailenin ve Memleketin Gururu Oldu

Kızının küçük yaşlardan beri matematiğe büyük bir ilgisi olduğunu belirten baba İlker Yalçın, bu sürecin öğretmenlerin desteğiyle geliştiğini ifade ederek ailecek çok mutlu olduklarını söyledi. İleride matematik öğretmeni olmayı hedeflediğini belirten küçük Toprak ise elde ettiği dereceden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi. İlkokul çağında elde ettiği bu uluslararası başarıyla hem ailesine hem de memleketi Burdur'a büyük bir gurur yaşatan Toprak Hülya Yalçın, örnek bir başarı hikayesine imza attı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız