İSG Uzmanları ve Hekimler Etkin Çalışmalı İSG Uzmanları ve Hekimler Etkin Çalışmalı

Kış çayları içinde zencefilden ıhlama, kuşburnundan naneye farklı bitkilerin karıştırılarak hazırlanır ve grip, nezle gibi enfeksiyonlardan korunmak amacıyla tüketilir. Ancak doğru yerden alınmaz ve doğru şekilde içilmezse zarar verebilir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Pakize Gizem Akgül, bitki çaylarının içerisinde bulunan antioksidanlardan yararlanmak için bitkilerin yetiştirilme, toplama, saklama, ve depolama süreçlerine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Güvensiz veya düşük kaliteli kış çaylarının içinde zararlı maddeler bulunabilir ve bunlar sağlığa zarar verebilir. Bitki çaylarının yanlış kullanımı veya yan etkileri, özellikle ilaç kullanan, hamile veya kronik hastalıklara sahip kişilerde sorunlara yol açabilir. Bu nedenle herkesin bitki çaylarını tüketmeden önce dikkatli olması ve gerektiğinde sağlık profesyonellerine danışması önemlidir.

Kaynak: İHA